sediul-primariei-comunei-adunatii-copaceni-2

FOTO: O perlă arhitecturală născocită de un om gospodar, primarul Ion Tache,  în Câmpia Dunării  

Primul obiectiv urmărit  de primarul Ion TACHE este mulțumirea concetățenilor săi

 Cu siguranță Primăria din Adunații Copăceni este la ora actuală cea mai reușită construcție administrativă din județul Giurgiu. Mare parte din proiectul acestui minunat obiectiv local este chiar rodul concepției și fanteziei primarului comunei, Ion Tache. O construcție care seamănă mai degrabă cu un resort de 4 stele destinat turiștilor care doresc să cunoască mai bine comuna decât cu o primărie de localitate.

O alee plină cu trandafiri și amfore , este străjuită la intrarea propriu zisă a  clădirii Primăriei de un monument cu un porumbel zburând pe deasupra unui glob pământesc, simbol – așa cum ne declara primarul Tache – al libertății spiritului locuitorilor acestei așezări, componentă de bază a actualei apartenențe la un areal european, modern , supus transformărilor epocii pe care o trăim. O lucrare care  vorbește lesne despre bunul gust al primului edil al localității.

La Primăria din adunații Copăceni, artisticul este la el acasă

Cultul pentru porumbei, prezent în mai multe locuri din interiorul sediului Primăriei, cât și în stema localității Adunații Copăceni, ne-a făcut să-l întrebăm curioși, pe primarul comunei, Ion Tache, care este legătura dintre aceștia și construcția în sine. După o scurtă clipă de răgaz, primarul Tache ne-a răspuns: Porumbelul este simbolul universal al păcii și al speranței; este, să nu uităm, pasărea ce i-a adus lui Noe ramura de măslin ca semn că potopul a încetat și totodată că a venit vremea  unui nou început.

Bunul meu prieten, realizator al acestor monumente, artistul plastic Cornel Ștefănescu,membru al Uniunii Ariștilor Plastici, a dorit ca prin acest simbol să itereze ideea de prietenie și de bunătate ce trebuie să domnească în relația cetățenilor cu cei ce sunt adăpostiți de aceste ziduri, oameni aflați în slujba lor. Din punct de  vedere religios, porumbelul este privit ca un trimis al Duhului Sfânt și ca un mesager de vești bune, oferindu-ți liniște și înțelepciunea de a face alegeri corecte în toate situațiile cu care te confrunți . Iar la mine la Primărie aproape în fiecare zi mă întâlnesc cu astfel de situații.

Pasiunea sa este trădată de-a lungul întregii comune, o serie de alte construcții ridicate de către Primărie fiind  vegheate de câte un astfel de ”memento” arhitectural, cu încărcături artistice, precum cel aflat la intrarea în cabinetul medical , fosta clădire a Primăriei, reamenajată, o statuetă care poartă sugestiv titlu ”Maternitate”.

ion-tache-830x422

 

 

 

Sănătatea înainte de toate!

Plăcerea de a sta de vorbă cu oamenii și de a-i sprijini în tot ceea ce vor să întreprindă nu este pentru primarul Ion Tache o simplă ipocrizie. În scurtul nostru periplu, la pas, prin Adunații Copăceni primarul s-a oprit de cel puțin 6-7 ori pentru a da mâna cu oamenii și a afla care mai sunt problemele care-i frământă… Nici măcar nu știa că în timp ce dialoga cu cetățenii era discret urmărit și imortalizat de un aparat de fotografiat. Dotarea dispensarelor rămâne o preocupare permanentă a noastră, ea fiind deocamdată parțial rezolvată- preciza Ion Tache.  Doi stomatologi, un medic de boli interne și un cardiolog din Capitală sunt cei ce stau la dispoziția bolnavilor din comună. La Dărăști mai avem un doctor de familie și un internist ce își desfășoară activitatea într-un dispensar total reamenajat. Nu poți ridica nivelul unei comune cu oameni bolnavi și needucați. Iată de ce zilele acestea probabil vom mai primi un autobuz școlar din partea Prefecturii Giurgiu, al doilea mijloc de transport destinat celor peste 200 de elevi care sunt obligați să se deplaseze zilnic pe distanțe de 5-10 km pentru a ajunge la școală.Dar pentru asta este nevoie de infrastructură . Sperăm că în curând DN 5 A vafi reabilitat. De Drumul Județean 412 se ocupă Consiliul județean Giurgiu…

Așa cum am promis, de Adunații Copăceni vom mai vorbi mult, de acum încolo, urmând să aflați în curând unde și pentru ce va fi amenajată o mare piață agricolă, chiar aici în Capitala grădinilor de legume ce  după cum ne spuneau mai mulți cumpărători aprovizionează astăzi nu numai piețele Capitalei, ci și pe cele din Constanța sau Brașov. O localitate cu oameni gospodari, gestionată  de un primar care veghează continuu la starea lor de fericire, singurul parametru ce îi poate indica în mod real,  lui Ion TACHE, gradul de mulțumire al fiecărui cetățean al comunei.

(Florian TINCU)