DSC_0361 

La invitația ministrului Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, primarul Nicolae Barbu a fost prezent vineri, 17 iunie, la Ruse, pentru o conferință internațională cu tema „Sustenabilitatea dezvoltării turismului și a securității în regiunea Dunării”, alături de doamna comisar european, Corina Crețu și de viceprim-ministrul României, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dl.Vasile Dîncu.

În cadrul conferinței, oficialii celor două state au vorbit despre importanța securității și oferirea unui climat de siguranță celor care vizitează cele două țări, în actualul context european destul de tensionat. Ministrul Turismului din Bulgaria a declarat că turismul este stâlpul principal al unei economii puternice, dar în același timp acest domeniu este dependent de securitate și trebuie astfel să existe o strânsă colaborare pentru atingerea acestui obiectiv.

În acest sens, statul bulgar a implementat încă de anul trecut, un sistem electronic între rețeaua hotelieră și ministerele de resort prin care se știe, în timp real, cine și unde este cazat. Citiți mai multe amănunte în cotidianul ”Jurnal giurgiuvean”, ediție tipărită de vineri 24 iunie.

(Jurnal)