Mâncarea continuă să rămână principalul factor de stres al românului, respectiv al giurgiuveanului, piaţa fiind probabil cel mai frecventat loc de cei mai mulţi dintre cetăţeni. Deşi legumicultura astăzi nu se mai face pe câmp ci în solar, fermierii se vaită că anul acesta seceta, şi mai ales temperaturile fără precedent, le-au influenţat negativ producţiile. Este motivul pricipal pentru care legumele au preţurile aproape duble faţă de anul trecut.

În Piaţa centrală a municipiului un kilogram de roşii se vinde cu 2,5-3 lei/kg, castraveţii cu 3 lei/kg, ardeiul gras cu 2 lei /kg, Ardei Kapia 2,5-3 lei/kg, vinete 1,5 lei/kg, varză 2,5 lei/kg, morcovi 2 lei/kg, ceapă 1,5 lei/kg, dovlecei 1,50 lei/kg, cartofi, 1,20 lei/kg, pepeni verzi 0,70 lei/kg, pepeni galbeni 1 lei/kg, piersici 3,5-4 lei/kg, prune 2-3 lei/kg, mere 3 lei/kg.  În piaţa din strada Tineretului pepenii nu scad sub  1 leu/kg deşi la fructe sunt zile în care preţurile scad sub cele din Piaţa centrală. Cea mai scumpă Piaţă din Giurgiu rămâne însă cea din cartierul Policlinică unde preţurile sunt în general cu 0,50 până la 2 lei mai ridicate la kilogram la cam toate produsele de sezon. Locuitorii zonei spun că negustorii consideră că privilgiul de a coborâ în papuci pentru a-ţi lua o legătură de pătrunjel trebuie într-un fel răsplătită, evitând în acelaşi timp deplasarea până în Centrul oraşului pe temperaturi de 36-40 de grade. Piaţa Decebal de pe şos.  Bucureşti este deocamdată o piaţă insuficient  exploatată, cei câţiva negustori ce vând aici rezumându-se la a desface doar produsele de bază: roşii, cartofi, castraveţi, ceapă, pepeni, şi zarzavaturile solicitate pentru supe şi ciorbe. Campioanele verii sunt în acest an, deocamdată, roşia şi pepenele!