În cadrul unei conferințe de presă , vineri 31 octombrie,  la scurt timp după ședința eșuată  de Consiliu Județean, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea, a dorit să explice presei,  cu ajutorul unor documente oficiale primite de la Autoritatea Electorală Permanentă și de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, faptul că a pregătit foarte bine toate proiectele de hotărâri înscrise pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 31 octombrie.

Am convocat această conferință de presă pentru a demonstra public că practic astăzi această ședință, în care aud că noua așa zisă majoritate formată din PSD, PLR și PC a adoptat unele hotărâri de CJ, în cadrul unei ședințe care practic nu putea avea loc întrucât ea nu a fost convocată de cei care au ținuto, în mod legal. Așadar, tot ce au aprobat nu are nici o valoare. Eu am supus ordinea de zi pentru care au votat 13 consilieri, iar restul nu și-au manifestat votul și, în consecință n-au fost prezenți. Pentru a se ține ședința CJ aceasta trebuia convocată din nou, lucru care nu s-a întâmplat. În plus, legea spune clar că ședințele de CJ sunt conduse de președinte iar în lipsa sa de un vicepreședinte, desemnat de acesta prin dispoziție scrisă. În situația actuală îmi este teamă că Marciu Cristian a forțat lucrurile, făcând un abuz în funcție! Și dau un exemplu concret, când am fost în spital domnul Florian Dinu, secretarul CJ, a trimis să-i dau dipoziție scrisă domnului vicepreședinte Dumitru Gavrilă. Deci, nu era o ședință convocată de consilierii PSD și aliații lor și ca atare nici nu putea Marciu să o conducă! S-a încălcat Legea!”

Apoi, președintele Vasile Mustățea a demontat pe rând toate acuzațiile care au dus la neținerea ședinței. ”Întrebarea consilierului Andrei Ovidiu a fost pertinentă întrucât îi viza și pe ceilalți doi consilieri județeni cărora urma să le înceteze mandatul, odată cu al său. Pentru toți trei secretarul CJ trebuia să depună o opinie scrisă care să se afle în mapa consilierilor și la mine, întrucât nu a vizat legalitatea proiectului. I-am cerut înainte de ședință să facă acest lucru și a refuzat! Dacă nu îi convenea hotărârea adoptată în 10 zile putea anunța Prefectura, ca să o atace în contencios întrucât este ilegală. Andrei Ovidiu, Matei Cătălin și Chiran Adrian sunt membri ai unui partid care nu există înscris la Tribunalul București, în Registrul partidelor politice. În această situație lor trebuie să le înceteze mandatul înainte de termen, așa cum s-a întâmplat deja la Zalău, precizat Vasile Mustățea. PSD-iștii nu au vrut să-l valideze pe Ion Mateescu ca să nu aibă drept de vot în această ședință. Au refuzat să-l valideze întrucât le era frică că nu au majoritatea de care vorbesc peste tot! Au redus posturile de director adjunct și director administrativ de la DGASPC Giurgiu, deși ele sunt aprobate expres de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și nu pot fi desființate fără avizul ministerului, fiind aprobate prin Hotărâre de Guvern! Deci au făcut o altă ilegalitate! (…) Suntem foarte curioși să ved cine va semna Hotărârile de CJ aprobate în ședința la care au participat doar PSD-iștii și aliații lor. Repet ședința nu a fost legal susținută, iar hotărârile adoptate trebuie semnate de cineva. Eu nu pot să le semnez pentru că nu am participat la ședință. Chiar îmi doresc ca Marciu Cristian să aibă curajul și să le semneze. Oricum pentru mine este foarte clar, dacă le semnează cineva le voi ataca în contenciosul administrativ. Dacă nu le va semna nimeni, atunci nu voi lua nici o măsură. Sută la sută voi convoca o altă ședință de CJ în care să se dezbată toate proiectele de azi, a conchis Vasile Mustățea, președintele CJ Giurgiu.

Până probabil după turul doi al alegerilor prezidențiale , când cu siguranță lucrurile vor sta cu totul altfel în CJ,  mai notăm doar  declarația președintelui  Vasile Mustățea , conform căreia, vineri, 31 octombrie a obținut o victorie mare chiar și prin ”neprezentare” la ședință în fața adversarilor săi politici, întrucât, cităm:  PSD &Co au susținut o ședință care nu a fost ședință!

Heliade CĂLIN  

1 COMENTARIU

 1. „Schimbarea la fata

  Am observat la cei alesi flagelul:
  Metamorfoza sare brusc parleazul.
  Cand li se umple portofelul,
  Atunci li se ingroasa si obrazul.

  Unor consilieri locali

  Cand se-aduna in sedinta
  Sa dezbata cu bravada,
  Chiar de-arata elocinta
  Par ca sunt facuti gramada…”

  (Din ” Profiluri Infame Prezentate-n Epigrame,de Gheorghe I. Gheorghe,Editura Detectiv,Bucuresti,2009)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.