Președintele României ne spune când se întorc elevii la școală

0
290

Întrebat , duminică, 29 noiembrie,  de jurnaliști dacă este de acord cu opinia Avocatului Poporului conform căruia prin această măsură  de învățământ on line , există  riscul de a avea „o generație pierdută” din punct de vedere al educației, , presedintele Klaus Iohannis a răspuns ca nu este de acord cu această idee.

Recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi tin în siguranță. Deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță,  în condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate si pentru a proteja și copiii si familiile lor, din păcate este necesar să se faca învățământ online”,  declara președintele României, Klaus Iohannis.

Seful statului sustine ca trebuie puse în context recomandările Organizatiei Modiale a Sanatatii privind organizarea cursurilor în scoli acolo unde elevii sunt în conditii de siguranta în ceea ce privește riscul de infectare.

(…) Cu cât mai bine respectam noi masurile, cu atat mai repede copiii se pot intoarce la scoala. Este o ecuatie destul de simpla, usor de inteles. Stiu ca nu este totdeauna usor de respectat, dar va garantez, merita”, a mai declarat seful statului la finalul vizitei pe care a facut-o la call-centrul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.

(Jurnal)