Președintele PSD Giurgiu acuză ANAF-ul că  ”lovește cu bâta” în  agenții economici!

1
84

4Noi am sancționat din punct de vedere politic modul în care acționează ANAF în cazul agenților economici depistați că fraudează, a declarat președintele Organizației Județene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, într-o recentă conferință de presă.

El a argumentat afirmația spunând: Asta pentru că agenții economici sunt cei care susțin capitalul românesc. În opinia noastră, ANAF aplică o procedură total greșită, în sensul că blochează conturile societății respective, deci îi blochează activitatea… ea nu mai poate produce nimic. Aici ar trebui conceput un proiect prin care societatea să fie lasată să funcționeze în continuare, chiar dacă cel care a fraudat este condamnat, ca să-și poată achita datoria, pentru că, la finalul condamnării, după o perioadă bună de timp, statul nu recuperează nici 10% din această datorie. Ca să nu mai vorbim că angajații, mulți, puțin, câți sunt, rămân pe drumuri și îngroașă rândurile șomerilor, pe care tot noi din impozite și taxe trebuie să-i susținem. În momentul de față, ANAF nu face decât să lovească cu ”bâta”… Ar trebui să aibă respect față de cei care produc și să acționeze procedural, nu agresiv, pentru că, în acest fel lovește în capitalul autohton, care trebuie protejat și valorificat, așa cum se întâmplă în toate țările din Europa, a mai spus senatorul.

 

 

1 COMENTARIU

  1. E simplu dle senator! Schimbati legea! Altfel totul e vorbarie politica, dupa cum spuneti si dvs. Daca nu ma insel si ANAF a spus ca trebuie modificat cadrul legal astfel ca firmele care isi respecta obligatiile fiscale sa nu fie tratate la fel cu cele care incalca prevederile legale.
    Ma mai gandesc ca ar fi util si ca legea privind insolventa sa fie schimbata astfel ca primii beneficiari in ordine la recuperarea debitelor sa fie firmele furnizoare de bunuri si servicii si ultimii beneficiari sa fie statul si bancile pentru simplul motiv ca acestia au numeroase modalitati sa isi ia masuri din timp pentru recuperare pentru ca au acces la situatia financiara a firmelor in timp real spre deosebire de un partener de afaceri oarecare.