Președintele PNL Giurgiu, Dan MOTREANU, susține educația tinerilor!

0
208

Absolvenții de liceu susțin astăzi prima probă a Bacalaureatului din sesiunea iunie- iulie – cea la limba și literature română. Marți se va desfăşura proba obligatorie a profilului, urmată, miercuri, de proba la alegere a profilului şi a specializării, iar joi proba la Limba şi literatura maternă.

Bacalaureatul este examenul maturității pentru că, pe de o parte, probele pe care le vor susține sunt o evaluare temeinică a cunoștințelor acumulate în cei patru ani de studiu și complexitatea lor va demonstra pregătirea pe care o au, iar pe de altă parte fiindcă a sosit timpul ca tinerii să facă alegerea drumului pe care îl vor urma și etapa evoluției, a devenirii, presupune o perioadă în care stăpânirea de sine și autocunoașterea sunt esențiale.

Datoria noastră, a tuturor, este să susținem educația și să îi încurajăm să-și urmeze calea.

În județul Giurgiu am început un proiect minor, dar ambițios, menit să îi ajute să se pregătească pentru aceste examene. Mulțumesc primarilor și profesorilor care au depus eforturi și au organizat pregătirea suplimentară a liceenilor.

Le mulțumesc doamnelor profesoare Alina Meclea și Monica Coadă pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă oferind meditații la limba și literatura română și matematică.

Anul următor, proiectul început de mine va continua în tot județul Giurgiu, pe toată durata anului școlar.

Să aveți toată inspirația și concentrarea necesară reușitei! Mult succes!” – a transmis europarlamentarul PNL, Dan MOTREANU, tuturor candidaților la examenele de bacalaureat.

(Jurnal)