Invitat la o emisiune de televiziune a postului TV Muntenia, moderată de jurnalistul  Florian Tincu,  recent , deputatul Marin ANTON, președintele PMP Giurgiu , referindu-se la cazul Elenei Udrea, spunea: (…) Cercetarea trebuie făcută, justiția nu trebuie oprită, dar  parcă pare  un exces  al  justiției în ceea ce o privește pe Elena Udrea, mă refer la  procedură.

Încercând să demonstreze veridicitatea afirmației, președintele Partidului Mișcarea Populară a amintit de un alt caz, aproape similar: În ceea ce  o  privește pe d-na Ritzi cercetarea s-a realizat în stare de libertate. Justiția a găsit-o vinovată și din acest moment  nu mai avem ce comenta. Au fost probe ce au condus la această condamnare. În privința d-nei Udrea lucrurile însă  se schimbă. În codul nostru de procedură penală avem un lucru care am înțeles că nu se mai regăsește nicăieri în justiția din Europa. Un articol care precizează că dacă sunt suspiciuni rezonabile în legătură cu cel anchetat, privind anumite fapte, precum spălarea de bani, de exemplu, se poate ajunge la arestarea preventivă a celui bănuit. Nu vorbim aici însă de fapte săvârșite…

Avem un talent noi, românii , de a introduce lucruri inedite, specifice, cu totul aparte de legislația europeană. După introducerea Noului Cod de Procedură Penală, în România a început valul de arestări, valul de declarații și denunțuri la DNA. Sunt mai mulți denunțători decât arestați. A devenit  un obicei astăzi…Dacă vin  și te arestează, închei o convenție cu procurorul și te apuci și spui cât mai multe. Astfel ori ți se scade din pedeapsă ori stai acasă, bine merci! Cazul lui  Dinu Pescariu este demn de tot comicul în acest sens. El este beneficiarul principal al banilor… scrie pe colțuri de hârtie că a dat bani nu știu cui, nu știu cum și ce declară dumnealui devine cap de acuzare. Ceea ce declară Pescariu este o suspiciune rezonabilă prin care Elena Udrea este învinuită că a luat șpagă.

Eu nu spun că este vinovată (n.red. – Elena Udrea) sau nevinovată, eu spun doar că atunci când arestezi pe cineva îl arestezi pe lucruri foarte clare. Arestarea este o stare excepțională. La noi astăzi a devenit însă o stare normală. Iată că în cazul d-nei Udrea s-au găsit 2-3 indivizi care au denunțat-o și acum aceștia stau în libertate . Ei au fost scoși din ecuație, stau afară și fac denunțuri…a mai spus Marin Anton, președintele PMP Giurgiu. (Marian TARU)

2 COMENTARII

  1. Azi a apărut motivarea arestării în cazul Elena Udrea,emisiunea în care Marin Anton făcea afirmațiile de mai sus a avut loc înainte de a doua arestare.Cele mai multe detalii privind circuitul banilor care ajungeau la E.U. le dă prietena ei cu numele care-ti aduce aminte de Papadopolina din Caragiale (Topoliceanu)!Dar și masculul alfa nu se lasă,la această oră se învârte pe la sediul partidului de buzunar din care face parte și dl.Anton din Giurgiu,probabil vrea ca doamna Elena să fie convinsă că e alături de ea,ca nu cumva să spună și despre el ce știe .Și câte o ati Milady,când va începe să spună,pe mulți va popi!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.