Președintele Organizației Municipale PML Giurgiu, Marius GHINEA, reclamă nerespectarea legii electorale, dându-l exemplu chiar pe primarul Municipiului…Ce explicație oferă Nicolae BARBU și cum s-a rezolvat totul la BEC  

0
356

profile_logo_ Cu prilejul conferinței de presă organizată în data de 25 mai de Partidul Mișcarea Liberală (PML) Giurgiu, președintele Organizației Municipale a partidului, Marius Ghinea, a vorbit, printre altele, despre activitatea de campanie a formațiunii din ultima perioadă, referindu-se în special la vizitele și discuțiile cu cetățenii din zonele periferice ale municipiului: După cum ați putut observa, în ultimele două săptămâni am fost foarte activi în zonele mărginașe ale orașului, pentru că aici există cele mai multe disfuncționalități. Mă refer la partea de amenajare și de întreținere, cartierele mărginașe fiind lăsate ultimele. Oamenii din aceste zone reclamă, pe bună-dreptate, lucrul acesta, pentru că și ei sunt plătitori de taxe și impozite, în egală măsură cu cei care locuiesc în zonele centrale. Atunci, întrebarea ar fi – de ce  sunt tratate aceste persoane cu indiferență de către candidați? La întrebarea aceasta nu am știut să le dăm un răspuns, nefiind încă în funcții de conducere la nivelul municipiului. Totuși, am ajuns la concluzia că zonele periferice nu sunt vizitate de candidați pentru că, așa cum bine se știe, cei care au ocupat, de-a lungul timpului, funcții de conducere, nu și-au făcut treaba, iar consecințele sunt cât se poate de negative, a spus Marius Ghinea.

Totodată, acesta a reclamat nerespectarea legii electorale de către anumiți contracandidați, exemplificând cazul candidatului PSD, Nicolae Barbu: Am putut observa că la anumite sedii de campanie, partidele oponente au încălcat legea mai mult sau mai puțin. Mă refer la sediul de campanie al domnului Barbu de pe Tineretului, acolo unde este afișat un banner cât clădirea, care, din câte știu eu, este ilegal. Noi nu am recurs la niciun fel de reclamații în acest sens, dar ne așteptam ca organele abilitate să-și facă datoria.

La scurt timp după încheierea conferinței de presă ne-am adresat primarului Nicolae Barbu pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei acuzații.

nicolae-barbu-800x445

Deși angrenat în programul Campaniei electorale, primarul Nicolae Barbu ne-a oferit totuși un răspuns în acest sens: În urma plângerii formulate de către PNL Giurgiu am procedat la măsurarea siglei partidului, la sediul Organizației Municipale, care depășea cu 50×35  de cm. Am fost de acord să o dăm jos, dar am condiționat acest lucru cerând la rândul nostru ca reclamanții să dea jos, la rândul lor,  literele și sigla de pe sediul PNL-ului. Ei au argumentat că al lor este sediu de partid. Păi al meu ce e, vă întreb? Mai trebuie precizat că ceea ce reclamă  liberalii se află în interiorul clădirii… Este ca un tablou. Un  litigiu minor care însă  între timp  a fost  soluționat  favorabil  de către  BEC , dar care după cum observ este preluat și folosit ca pretext de polemici în această Campanie și de către alte partide…- a mai precizat primarul Municipiului Giurgiu.

(T.Florian & Teodora N.)