Presedintele-Consiliului-Judetean-Giurgiu--Vasile-Mustatea-a-demisionat-”România se află în recesiune economică, iar Guvernul taie fondurile pentru investiții!”

Vineri, 10 octombrie, în cadrul conferinței de presă  a PNL Giurgiu , președintele Consiliului județean Giurgiu, Vasile Mustățea, a dat cărțile pe față, cum se spune ,  dezvăluind în fața presei locale mai multe ”matrapazlâcuri”, după cum afirma dumnealui,  aparținând Guvernului condus de Victor Ponta. Cu argumentele specifice unui economist , Vasile Mustățea a dorit să demonteze toate practicile neortodoxe ale social democraților giurgiuveni, dar și ale Guvernului lor. Astă vară v-am prezentat Ordonanța guvernamentală prin care s-a făcut rectificarea bugetului național, și vă garantam atunci că la următoarea rectificare Guvernul condus de Victor Ponta va tăia de la capitolele de venituri și cheltuieli, întrucât economia țării este în recesiune. Astăzi acest lucru este demonstrat și de institutele internaționale de cercetări. În vară Guvernul a blocat în mod nejustificat 10% din cheltuielile ministerelor, fonduri care acum au fost tăiate! La venituri fondurile sunt tăiate cu 1.472 milioane lei! La colectarea TVA-ului se înregistrează un minus de 813 milioane lei, iar alte 305,7 milioane au fost tăiate de la fondurile alocate pentru accesarea fondurilor europene, ca parte de cofinanțare a unor investiții cum ar fi: autostrăzile și proiectele europene ale autorităților publice locale – în cazul județului nostru Groapa ecologică de la Frătești! Deci, a declarat Vasile Mustățea, este foarte clar că economia țării este în recesiune, nu mai încape nicio vorbă! În 2014 România a avut un  nivel foarte mic de accesare a fondurilor europene nerambursabile. Țara noastră a încasat cei mai mulți bani din proiectele demarate în anii anteriori – 100 de milioane de euro!

Din acest motiv, a mai precizat Vasile Mustățea, nu mă surprinde ce s-a întâmplat la ultima ședință ordinară a Consiliului județean, atunci când consilierii PSD nu au votat detaliile de la proiectul privind reabilitarea Drumului județean Giurgiu – Gogoșari. Era o mare lovitură pentru consilierii social democrați dacă altcineva, decât ei, încerca să acceseze fonduri europene! Din cauza lor la Gogoșari este o mare nemulțumire, dar cu toate acestea sper ca la viitoarea ședință să lămurim lucrurile și să promovez proiectul respectiv. Cum este posibil ca aleșii de la PSD să nu voteze proiectul, mai ales că la ședința de comisie au avut un metru cub de documente! Pentru gestul pe care l-au făcut consilierii județeni de la PSD și PLR , l-am informat deja, prin memorii, pe Victor Ponta, dar și Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării Regionale și pe Călin Popescu Tăriceanu. Trebuie să știe toată lumea ce s-a întâmplat în ședința Consiliului județean Giurgiu, și acum aștept răspunsul lor. Vreau să văd dacă îi interesează și pe cei de la București ce fac reprezentanții lor din județul Giurgiu… (Călin Heliade)