vasile_mustatea_56274300 FOTO:  Liberalul Vasile Mustățea   vorbind despre dictatura PSD…

În ultima conferință de presă a PNL Giurgiu președintele Consiliului Județean Giurgiu,   a ținut să declare jurnaliștilor prezenți, în legătură cu recenta moțiune de cenzură, netrecută în Parlament:

 Din păcate  nici astăzi Victor Ponta nu înțelege sancțiunea aplicată de electorat, deși a pierdut acele alegeri, și în plus încearcă să se răzbune pe români. În loc să înțeleagă de ce nu mai votează lumea cu PSD și să facă ceva ca să-i atragă din nou alături de PSD, Ponta îi blochează din nou! Azi avem cel mai corupt guvern postdecembrist, vedeți câți miniștrii sunt cercetați penal! Cazul ministrului Vâlcov, care putea fi arestat chiar dintr-o ședință de guvern, este un exemplu mai mult decât edificator! Niciodată n-am mai avut atâția miniștri din guvern cercetați penal, ca în aceste zile! Niciodată n-au fost atâția miniștri penali într-un guvern, ca în cel a lui Victor Ponta!

Vasile Mustățea, fost senator în legislatura trecută, a explicat și motivele pentru care liberalii au introdus moțiunea pe tema votului din diaspora, și a menționat câteva exemple. Printre altele, în Spania s-a renunțat la o secție de vot cu 8.000 de români și s-a menținut una unde în 2009 au votat doar 80 de români! La Londra li se spunea românilor care stăteau de multe ore la rând ca să voteze și nu reușeau să-și exercite acest drept constituțional să meargă la secția vecină, care se afla la 300 de km distanță! În SUA s-a renunțat nejustificat la multe secții de vot, de la 39 s-a ajuns la doar 22! În Republica Moldova s-a procedat la fel, s-au făcut probleme românilor din diaspora  pentru că PSD a luat la alegerile din 2009 doar 5% din voturile exprimate! La Torino, în Italia, la 9.000 de români s-a organizat doar o secție de vot, iar la Trieste două secții … pentru 300 de cetățeni – asta a fost capacitatea organizatorică a Guvernului Ponta!

”Astăzi România este în autocrație, se află în dictatură! Victor Ponta, a mai declarat Vasile Mustățea, nu a blocat în 2014 doar dreptul la vot al românilor, ci a blocat de atunci și până azi și dreptul românilor de a candida la o funcție publică! În țară sunt Primării, Colegii Electorale și Consilii Județene unde nu s-au făcut alegeri deși au trecut de mult cele 90 de zile de la vacantarea postului, termen maxim prevăzut de lege! PNL a avut deja câștig de cauză în instanță pe această temă, iar Guvernul de și a pierdut procesul și există o sentință definitivă și irevocabilă ignoră organizarea alegerilor!  Legea spune clar că parlamentarii sunt în slujba cetățenilor, nu a partidului din care fac parte, așa cum le-a cerut PSD când le-a spus să nu iasă la vot! PSD prin această manevră politică a încălcat Legea fundamentală a țării – Constituția! 

Răpunzând întrebărilor jurnaliștilor liberalul Vasile Mustățea a  precizat, printre altele : Cei care au inventat soluția ca parlamentarii să nu iasă la vot (n. r. fostul PDL, pe vremea lui Emil Boc) nu sunt acum în PNL! Eu am criticat această metodă și atunci, în Parlament, și o critic și azi. Victor Ponta și ministrul Liviu Pop le-a cerut parlamentarilor PSD să stea în bancă, pentru că le este frică! Ei nu știu cum vor vota oamenii lor din parlament, dacă merg la urne! De ce nu mai are are Ponta încredere în parlamentarii săi? Pentru că el și toți liderii PSD știu că abuzurile lor nu mai sunt suportate de oamenii lor de partid, și din acest motiv nu-i lasă să voteze cu prilejul mențiunii.

PSD merge din greșeli în greșeli! (…) Vă mai dau încă un motiv care arată totul despre dictatura lor. În guvernarea PSD un ministru poate face parte în același timp și din Guvern, ca ministru,  și din Parlament, dar la nivelul autorităților locale și județene nu se poate întâmpla așa ceva! La nivelul autorităților locale și județene dacă îi chemi pe aleși să le spui la partid cum să voteze în ședințele de consilii,  este infracțiune! Păi dacă la noi este infracțiune… atunci la Parlament de ce nu este infracțiune acest lucru! La Parlament de ce nu este infracțiune când le spui oamenilor să nu iasă la vot? Ce Dumnezeu! În ce lume trăim? Este dictatură PSD, sau nu?! – a mai întrebat, retoric, președintele Consilului județean Giurgiu.

Heliade CĂLIN