La conferinţa de presă a Organizaţiei municipale PNL Giurgiu, de mircuri, 4 septembrie, a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Vasile Mustăţea, care este şi preşedintele liberalilor din judeţul nostru, în dubla sa calitate. „În mod abuziv prefectul Nina Lavinia Crişu a încetat înainte de termen mandatul primarului Petre Nicolae, din comuna Ulmi, a spus Vasile Mustăţea. După cum se ştie, în mandatul trecut au fost alegeri anticipate pentru postul de primar la Floreşti Stoieneşti. Atunci candidatul nostru era cotat cu a treia şansă, după PDL şi PSD. O parte dintre liderii liberali din zonă l-au ajutat în campania electorală, întrucât candidatul PDL era sprijinit de toate instituţiile publice judeţene, mai puţin Jandarmeria al cărui comandant, domnul Ruşanu, a şi fost schimbat ulterior din funcţie! Din acest motiv, pentru că ne-a ajutat, domnul Petre Nicolae a avut numai de suferit, chipurile pentru că a făcut o greşeală! Petre Nicolae, care era viceprimar, a avut o firmă unde era acţionar, dar aceasta nu a făcut nicio operaţiune contabilă în cinci ani. Firma este închisă de când era viceprimar şi este radiată din Registrul Comerţului, Prefectul de atunci, Noruţ Stănişteanu, i-a întrerupt mandatul de viceprimar. Noi am intentat proces, am câştigat şi Petre Nicolae a rămas în funcţie. PDL a atacat decizia la ANI, care l-a găsit în incompatibilitate. PNL a atacat decizia ANI la Curtea de Apel unde ni s-a respins solicitarea. Am făcut apel la Înalta Curte de Casaţie. În 2012 am câştigat funcţia de primar pentru Petre Nicolae, fără drept de apel, dar învinsul său, domnul Burdulea, nu a înţeles acest lucru. Când a fost ales primar, Petre Nicolae nu mai avea nicio incompatibilitate. Acum cineva a făcut din nou presiune la ANI şi pe 25 iunie s-a judecat procesul de incompatibilitate ca viceprimar. ANI ne-a resprins recursul şi am crezut că legea, conform art. 25, spune clar că „nu mai au voie să exercite altă funcţie, cu excepţia funcţiilor electorale: primar, deputat, senator, preşedinte de Consiliu judeţean etc. Deci pentru funcţiile eligibile legea zice acelaşi lucru. Eram senator când s-au aprobat excepţiile, ele au fost introduse de senatori la comisia juridică. Drepturile electorale, privind dreptul de a candida şi de a fi ales, sunt garantate de Constituţia României şi de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Deci, lui Petre Nicolae i s-a interzis abuziv dreptul de a mai candida! Acum am contestat Ordinul prefectului Nina Lavinia Crişu în Contencios administrativ şi am solicitat suspendarea ordinului şi anularea sa. Au trecut trei săptămâni de atunci, conform legii în 90 de zile ar trebui făcute alegeri anticipate. Dacă acestea se ţin şi cineva iese primar, ce se va întâmpla dacă după o lună Petre Nicolae câştigă procesul, cine va fi primar la Ulmi? Cine va suporta costul alegerilor? PSD nu a suportat înfrângerea, iar acum candidatul lor, Burdulea, îşi face deja campanie electorală, tinerii umblă cu tricouri cu chipul său!!!”

Implicaţiile politice ale prefectului de Giurgiu. „Prefectul Nina Lavinia Crişu s-a implicat politic şi în cazul Cristian Marciu, când a atacat Hotărârea Consiliului judeţean. După cum se vede sunt două cazuri diferite, unde prefectul de Giurgiu a acţionat în mod abuziv. La Mîrşa, doamna Crişu a atacat în contencios 16 hotărâri consecutive. Aici se ştie este un conflict între PSD şi PNL. Până acum la 6 atacuri am câştigat deja procesele la Judecătoria Giurgiu. La Ogrezeni toate hotărârile Consiliului local au fost atacate în contencios de prefect, aici se ştie există un conflict între organizaţiile PNL şi PSD. Acum, acelaşi lucru se întâmplă şi la Clejani. Dar, cazul de la Toporu depăşeşte orice limită. În 2012, după alegerile locale, la şedinţa de constituire a Consiliului local din cei 11 consilieri trebuiau să participe două treimi, adică 8 consilieri. Şedinţa s-a ţinut doar cu 7 consilieri. PNL judeţean a sesizat Prefectura că s-a încălcat legea şi Consiliul Local Toporu este nelegal constituit, în acest mod toate hotărârile sale sunt lovite de nulitate. Prefectul Nina Lavinia Crişu nici acum nu înţelege acest lucru. Mă surprinde că validează şi hotărârile care se i-au cu două treimi din votul consilierilor locali (7 în loc de 8). Chiar dacă nu a fost prezentă la constituirea consiliului din Toporu, doamna Crişu, prin Ordin al Prefectului, a fost reprezentată de cineva!”, a precizat Vasile Mustăţea.

Conform legii Primăria nu are personalitate juridică. Eu, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vasile Mustăţea, am primit o hârtie de la un Consiliu local care îi solicita prefectului judeţului ceva, dar doamna Crişu mi-a redato mie! Primăria nu este o structură publică este instituţie funcţională şi conform Legii 215, a administraţiei publice, nu are personalitate juridică, dar dânsa nu ştie acest lucru! În plus, prefectul Nina Lavinia Crişu s-a implicat politic, recent, atunci când a convocat o şedinţă politică USL, la sediul Instituţiei Prefectului, unde l-a convocat şi pe deputatul Marin Anton, pentru ca UAT (Primării) să se înscrie la ADI Voluntari, judeţul Ilfov. Prefectul nu face conform legii politică. Prin atitudinea s-a prefectul de Giurgiu trebuie eliberat din funcţie, cu atât mai mult cu cât acţionează împotriva judeţului! La ADI Ilfov, a spus preşedintele CJ Giurgiu sunt multe UAT-uri care nu vor această asociere, şi întrucât este nevoie de 100.000 de locuitori pentru a accesa fonduri europene au venit să convingă primari din judeţul Giurgiu să se asocieze cu ei. Este aberant, trăim în paranormal! Noi avem deja o unitate care funcţionează bine, am accesat 70 milioane de euro pentru a alimenta cu apă Giurgiu, Slobozia, Bolintin Vale, Bolintin Deal şi Mihăileşti. Din această asociere face parte şi Consiliul Judeţean Giurgiu. Doamna prefect ar trebui să ne sprijine pe noi, a precizat preşedintele CJ Vasile Mustăţea, dar dânsa face acuzaţii mincinoase la adresa operatorului Apa Service Giurgiu, susţinând că este în faliment deşi societatea este pe profit şi a  accesat fonduri europene! „A fost făcut un Masterplan în 2011, iar de când la Apa Service este director general Preda Constantin am avut acces la toate datele societăţii, de unde am constatat că reiese clar faptul că este pe profit.

Masterplanul este făcut pe vremea preşedintelui Dumitru Beianu, în plus s-a făcut şi un draft pentru celelalte localităţi ale judeţului pentru reţele de apă potabilă, reţele de canalizare şi staţii de epurare. Este transmis din 2011 la Ministerul Mediului, dar guvernarea PDL l-a ignorat! Personal am discutat cu secretarul Ministerului Mediului să modificăm Masterplanul şi vom face acest lucru, în urma consultării cu toţi primarii şi cu proiectantul. Vom face un Masterplan fără criterii politice, ca să accesăm cât mai mulţi bani pentru că doar aşa putem aduce în judeţ investitori străini. Până în 2016, a precizat preşedintele C. J. Vasile Mustăţea dorim să avem apă potabilă în toate satele judeţului, până în 2018 reţele de canalizare şi până în 2020 şi staţii de epurare a apelor uzate.

„Nu am probleme cu PSD – am cu prefectul …!” Despre primarii care s-au înscris, la îndemnul prefectului, prin Hotărâri de Consiliu local în ADI Ilfov, ce să spun – este treaba lor! Eu nu-i pot obliga să facă ceva, au autonomie. Personal, a precizat preşedintele CJ, Vasile Mustăţea, sunt sceptic că două ADI-uri pot lua fonduri europene într-un judeţ! Sunt dor un miliard de euro pentru toată România şi noi suntem 41 de judeţe. Nu cred că ADI Ilfov le va da cu prioritate fonduri primarilor din judeţul Giurgiu şi nu primarilor din Ilfov. „Eu am chemat la o întâlnire pe tema ADI la CJ, în scris, cu multe zile înainte, pe toţi primarii, indiferent de culoarea lor politică.

Peste 30 de primari au optat deja pentru asocierea de la Giurgiu. Trebuie să unim cât mai multe sate apropiate ca să obţinem fonduri, dar vedeţi doamna prefect Crişu s-a implicat politic în această problemă deşi trebuie să fie echidistantă! Eu nu am nimic cu PSD, am probleme cu prefectul judeţului care trebuie să fie apolitic! Cu prefectul judeţului am avut doar o discuţie pe Masterplan, deşi dânsa a făcut mai multe şedinţe USL! Pe mine nu m-a convocat, în calitate de preşedinte al CJ, şi nici pe toţi senatorii şi deputaţii judeţului! M-am dus eu la dânsa şi aproape că a plâns spunându-mi că îi stric activitatea! M-a rugat să nu vin la şedinţa dânsei pentru că îi fac rău!!! Marin Anton a venit la mine imediat după şedinţă şi mi-a declarat că prefectul la convocat la şedinţa USL, informându-mă cu tot ce s-a discutat acolo!

Am intenţia să sesizez Ministerul Administraţiei şi Guvernul despre atitudinea şi acţiunile prefectului. De ce? Pentru că aud că o parte dintre parlamentari şi prefectul vor să ducă primarii din Giurgiu la Voluntari. Eu sunt obligat să sprijin ADI Giurgiu. Ei pe cine vor sprijini ei în Parlament când se va discuta despre acest lucru, vor sprijini judeţul Giurgiu unde sunt aleşi,  sau judeţul Ilfov? Este ceva paranormal”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vasile Mustăţea.

Heliade CĂLIN

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.