Președintele Comisiei de Transporturi  și Infrastructură din Senatul României , Toma PETCU, în dialog cu conducerea CNAIR. Ce a solicitat, URGENT,  parlamentarul giurgiuvean și de cine altcineva a fost însoțit, la discuții…

0
448

Luni, 8 februarie, Senatorul PNL, Toma Florin PETCU , președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură (CTI) din Senatul României împreună cu Alexandru-Ioan Andrei, Vicepreședinte al CTI din Camera Deputaților, au avut luni, 8 februarie, o întâlnire cu conducerea CNAIR din care au făcut parte  Mariana Ioniță – Director General, Cătălin Șomode – Director Regional DRDP București și Felician Cerneștean, Consilier al Directorului General. Întâlnirea a avut  ca teme de discuție bugetul pe anul 2021, situația proiectelor CNAIR și, în special, situația Drumului Național 5 , București – Adunații Copăceni.

Conducerea CNAIR ne-a prezentat situația proiectului ”Modernizare DN5 București – Adunații Copăceni, sector km 7+573 – km 19+ 220 relicitare” și ne-a relatat faptul că, potrivit comunicărilor aduse de antreprenor, au fost constatate defecțiuni pe tronsonul aferent Podului de la Adunații Copăceni, care se vor remedia pe cheltuiala acestuia – declara la scurt timp după  finalizarea  întâlnirii, Senatorul giurgiuvean Toma Petcu.

Totodată, am fost informați că proiectul este finalizat în proporție de 95%, recepția de terminare a lucrărilor putând fi organizată în luna martie a acestui an.

Parlamentarul liberal a mai precizat: Am discutat cu reprezentanții CNAIR și despre celelalte proiecte de investiții, proiecte în derulare sau proiecte care vor fi demarate, precum și despre bugetul CNAIR pentru 2021. Am solicitat includerea în buget a proiectelor de infrastructură, prioritare pentru județul Giurgiu. De asemenea, am discutat și despre bugetul DRDP București și am fost informat de Directorul Regional că bugetul pe 2021 pentru DRDP București va avea cele mai mari alocări din ultimii ani.

În ceea ce privește tronsonul aferent Podului de la Adunații Copăceni, am solicitat să fie luate măsuri drastice pentru cei care au greșit, în cazul în care nu se remediază urgent defecțiunile constatate. Voi monitoriza în mod expres termenele de finalizare ale Podului peste Argeș, care leagă Capitala de sudul țării – a mai menționat Senatorul PNL, Toma Florin Petcu.

(Jurnal)