Conferința de presă de miercuri 4 martie a fost consacrată de către Vasile Mustățea președintele Consiliului Județean Giurgiu prezentării Bugetului județean pe anul 2015. Așa cum acesta declara , proiectul de buget a fost postat conform legii pe site-ul instituției, afișat la sediul instituției și publicat în presa locală,  conform legii până în data de 27 februarie putându-se primi amendamente și sesizări asupra acestuia lucru, care însă nu s-a întâmplat. Vasile Mustățea explica faptul că Bugetul pe 2015 al Consiliului Județean asigură fonduri pentru secțiunea de funcționarea a instituției și apoi fonduri pentru secțiunea de dezvoltare, adică pentru investiții.

Președintele C.J. Giurgiu a mai precizat totodată :

Spitalul Județean de Urgență (SJU) este un subiect foarte mediatizat în ultima vreme, din păcate fără a se cunoaște adevărul. CJ Giurgiu a alocat în 2015 suma de 68.830 miliarde de lei vechi pentru diverse investiții, sumă net superioară celei solicitate de conducerea spitalului. Sigur dacă aș fi avut bani mai mulți, la dispoziție, i-aș fi alocat o sumă mult mare. Banii sunt alocați pentru diverse lucrări de inevestiții: igienizarea întregului spital nou inclusiv pentru licitația de acreditare dar și pentru instalațiile de la spălătorie, bucătărie și lifturi. Tot pentru SJU am aprobat și achiziționarea unei centrale tehnice etc. În situația în care apa s-ar opri în oraș, deci și la spital,  atunci sistemul propriu al SJU ar intra în funcțiune și nu ar pune în pericol intervențiile chirurgicale.  Pentru reparațiile generale de la SJU Giurgiu am dat din Bugetul CJ pentru acest an suma de 18 miliarde de lei vechi, în special pentru reparațiile de la Secția de Neurologie începând de la subsol și terminând cu acoperișul clădirii.

Președintele Vasile Mustățea, a mai precizat  că în acest an se vor schimba toate paturile din Spitalul Județean de Urgență Giurgiu ,  se vor achiziționa  saltele și lenjerii noi,  frigidere și aparate de aer condiționat pentru fiecare salon, la finele anului, municipiul și județul  Giurgiu urmând a beneficia de un  Spital de Urgență dintre cele mai moderne din țară, din toate punctele de vedere. Mai multe amănunte veți putea citi în ediția tipărită  a publicației Jurnal giurgiuvean de vineri 6 martie.

(Călin HELIADE)