Jurnal Giurgiuvean

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, un mare susținător al învățământului dual și profesional

Cu ocazia conferinței desfășurată în cursul zilei de 11 martie s-a dat startul promovării la un nivel ridicat al învățământului dual și profesional prin prezentări și întâlniri între reprezentanții CJ Giurgiu și ai liceelor care oferă aceste oportunități educaționale, cu elevii de clasa a VIII- a care sunt direct interesați de această alternativă viabilă de instruire.

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu a fost prezent la întâlnirile de promovare a învățământului profesional și dual de la Școala Specială nr. 1 și la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Giurgiu.

Iată ce spunea acesta: „Dincolo de argumente, teoretice și practice, am destăinuit copiilor și părinților prezenți că n-aș refuza, în altă conjunctură, ocupația de mecanic pe autostivuitor!

Meseriile bine alese aduc satisfacții materiale și profesionale surprinzător de mari!

Am discutat adeseori despre avantajele extraordinare ale învățământului dual, punctând cu realism și problemele stringente.

Ani la rând s-a vorbit despre ruptura existentă între pregătirea tehnică livrată de sistemul de educație și așteptările mediului economic în privința forței de muncă, dar s-a făcut prea puțin.

Nevoia de schimbare a percepției societății despre învățământul tehnic și dual necesită un efort susținut de comunicare și promovare, în paralel cu dezvoltarea bazei materiale și completarea cadrului legislativ în sensul responsabilizării agenților economici în ducerea la bun sfârșit a perioadelor de instruire asumate prin contractul cu unitățile de învățământ.

Prin susținerea CJ Giurgiu a învățământului profesional și dual se demonstrează angajamentul autorităților administrației locale în prioritizarea reală a educației”.

Nu putem să spunem decât că le urăm succes tuturor celor implicați în acest proiect, dorindu-ne cu toții ca peste câțiva ani să spunem că aceste proiecte, începute poate cu teamă, au dat roadele mult așteptate.

Mult succes tuturor celor implicați în dezvoltarea învățământului giurgiuvean.

(Ana Magheru)

Exit mobile version