Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, asigură angajații DGASPC Giurgiu că-și vor primi salariile până la finele săptămânii viitoare

0
466

Luni, 14 noiembrie, la sediul Consiliului Județean Giurgiu, președintele Dumitru Beianu a susținut o conferință de presă având ca temă un subiect de maximă actualitate și anume întărzierile salariale apărute la DGASPC Giurgiu.

Se știa încă de ceva timp că ultimele 2 luni ale acestui an nu sunt acoperite financiar pentru salariile angajaților de la DGASPC Giurgiu. Președintele Dumitru Beianu preciza: „s-a renunțat la umflarea veniturilor și s-a mers pe varianta reală, în speranța că o dată cu apariția rectificării bugetare vor fi și bani pentru aceste salarii.”

Deși la rectificarea bugetară, s-a cerut 10,8 milioane de lei pentru salariile angajaților pentru ultimele 2 luni ale anului, plăți pentru o parte dintre prestările servicii ale ONG-urilor care au luat persoane din cadrul direcției spre întreținere, suma alocată în urma rectificării bugetare se ridică undeva la trei milioane de lei, sumă care reprezintă „prea puțin” pentru anvelopa salarială lunară a direcției care se ridică la aproximativ 4, 5 milioane lei/ lunar.

Așteptăm rectificarea bugetară de săptămâna aceasta, precum și Hotărârea de Consiliu Județean care avea loc cel mai probabil, joi, 24 noiembrie, sperând ca vineri, 25 noiembrie, toți cei aproximativ 800 de angajați ai direcției să își primească drepturile salariale. Restul de bani vor fi luați de către Consiliul Județean Giurgiu din excedentul financiar al anului precedent, adică peste șapte milioane de lei”, preciza Dumitru Beianu.

Tot în cadrul acestei conferințe de presă, președintele Dumitru Beianu, și-a arătat îngrijorarea asupra gradului mic de ocupare al celor patru centre de bătrâni, amplasate în județul Giurgiu. Acesta declara că gradul de ocupare este undeva la 60-70%, dorind să găsească soluții fie ca numărul beneficiarilor să crească, fie să încerce o comasare a acestora.

„Vreau să suplimentăm salariul pentru asistenții maternali și credem că un venit net de 4.500 de lei lunar ar fi mulțumitor pentru aceștia”, mai declara președintele CJ Giurgiu.

Dorim ca de la 1 ianuarie 2023 să majorăm salariile asistenților sociali și psihologilor și să reușim creșterea angajărilor pe aceste posturi vitale pentru DGASPC Giurgiu.”

Tot acesta mai preciza că au fost achitate voucherele de vacanță în sumă de 1,3 milioane de lei pentru anul curent, precum și drepturile salariale câștigate de unii salariați în instanță.

De asemenea, deși numărul beneficiarilor s-a diminuat, numărul personalului a crescut, doar 60-70% dintre oamenii angajați la DGASPC Giurgiu fiind indispensabili sistemului și de foarte bună credinț. „Din păcate, veniturile acestora au fost puse în pericol de angajații inutili”, mai spunea Dumitru Beianu.

(Jurnal)