Președintele Asociației județene de Fotbal Giurgiu are pretenția ca cei ce scriu cronici sportive să aibă studii de jurnalism!?

0
827

    ASOCIAŢIA JUDEŢEANĂ DE FOTBAL GIURGIU

                     Către, JURNAL GIURGIUVEAN

                             În atentia d-lui Director,

      În urma articolului apărut în publicatia d-stră în data de 05.03.2023 ,,Scor de maidan, în Liga lu’ Barbu”, venim cu următoarea precizare:

Asociatia Judeteana de Forbal Giurgiu este responsabilă pentru organizarea activitătii fotbalistice de la nivelul judetului Giurgiu, cu respectarea regulamentelor FRF.

În cadrul competitiilor organizate de AJF Giurgiu, sunt înscrise 121 de echipe la toate eșaloanele (liga 4 – 22 echipe, liga 5 – 42 echipe, juniori u19 – 22 echipe, juniori u15 – 10 echipe, juniori u13 – 11 echipe, juniori u11 – 6 echipe, juniori u9 – 8 echipe). Așadar, Liga nu este ,,a lui Barbu”, ci a tuturor celor care au ales să practice sportul rege în timpul liber, într-un mod organizat, asa si cum este normal atunci când vorbim de competitii.

AJF Giurgiu reprezint[ pentru competiția fotbalistica în sine, primul pas către performanță, de unde este ușor deductibil că vorbim de fotbal amator.

Noi am încercat prin restructurarea campionatelor, fazele finale ale acestora, dar și prin regulamente specifice, să oferim suportul necesar echipelor care doresc să facă performanță și sa pășească către fotbalul profesionist, acolo unde competițiile sunt organizate, la nivel național, de către FRF.

Încă din actuala ediție de campionat, am încercat promovarea unui sistem competițional la seniori, care să ofere echipelor, meciuri de calitate, meciuri puternice, astfel încât, campioana județeană să poată disputa meciurile de baraj cu șanse mult mai mari la promovare, având în spate doar meciuri puternice, însă, întotdeauna pentru noi contează vocea Adunării Generale, care nu și-a exprimat acest acord decât pentru următoarea ediție de campionat.

Așadar, AJF Giurgiu nu poate să fie responsabilă pentru prestația slabă a unor echipe, pentru că, noi suntem responsabili doar de organizarea competiției, prin regulamente proprii care pleacă de la regulamentele-cadru ale FRF.

Ca și o ultimă remarcă, atâta timp cât matematic există șanse, orice echipă își poate ocupa locul în play-off-ul pentru desemnarea campioanei județene. Totodata, nu suntem de acord cu enunțarea așa-ziselor ,,scoruri de maidan”, dacă într-o etapă se întâmplă ca o partidă se termină cu un scor mai mare, nu înseamnă că pe acel teren nu s-a jucat fotbal, ci, din contră, spectatorii au participat la un adevărat spectacol sportiv… astfel de lucruri se întâmplă și în campionate mari (ex: Liverpool vs Manchester United 7-0).

În încheiere nu vrem să părem tendețioși, dar de astfel de rubrici și articole ar trebui să se ocupe oameni cu experiență si studii în domeniul jurnalistic.

Cu stima, Președinte,

Prof. Florentin BARBU

–––––––––––––––––––––––––––

N.Red. Dacă ne este permis sau nu, vom face câteva observații pe seama acestui drept la replică al președintelui Barbu.

În primul rând, nu cotidianul în sine trebuie criticat pentru conținutul articolului, ci polemica ar trebui să o aveți cu autorul materialului la care faceți referire, care, la rândul său, scrie ceea ce vede și gâdește, în vitutea libertății de expresie a oricărui om de presă. Că abordarea sa este bună sau proastă, asta nu poate aprecia decât cititorul.

Referitor la termenii folosiți în materiale este apanajul jurnalistului, care poate folosi orice figură de stil capabilă să ilustreze cât mai clar pentru cititor un anume cadru/eveniment.

În privința faptului că pentru a face cronica unui meci, e musai să ai studii de jurnalism, este chiar hilar ce spuneți, cât timp știm cu toții că orice român se pricepe foarte bine la ”fotbal, la femei și la politică”! (Apropos, nu ați dori să propuneți absolvirea anumitor studii și celor ce joacă, săptămână de săptămână, la pariuri sportive?!)

Așa că, mai ușor cu pianul pe scări, domnule Barbu, că vă cad clapele!

(Redacția)