toma-petcu-1 În cea mai recentă conferință de presă a ALDE Giurgiu Co- Președintele Toma Petcu a țint să explice giurgiuvenilor de ce partidul pe care îl reprezintă are încredere în continuare în liderii marcanți ai PSD.

Condamnarea lui Liviu Dragnea, pe care unii o clamează peste tot, nu este una definitivă. Dragnea poate fi achitat oricând, pentru că nu trebuie să uităm pentru ce este condamnat. Dacă Liviu Dragnea este condamnat, a declarat Toma Petcu, atunci încă 48 de copreședinți din toată țara ar trebui condamnați înclusiv cei de la Giurgiu! La Referendum unii lideri au spus oamenilor să vină la vot, în cazul PSD. Alții au spus nu veni, în cazul PDL, inclusiv președintele Traian Băsescu! Nu cred că este o acțiune penală chemarea  oamenilor la vot. După părerea mea este un dosar strict politic! Activitatea orcărui partid se bazează pe îndemnarea oamenilor să vină să voteze. Nu este corect să faci acest lucru în ziua votului, dar să-i aduci aminte unui om care a uitat fără să-i spui prin SMS sau la telefon cu cine să voteze nu cred că este ilegal! Dacă ar fi așa ar însemna să-i arestăm pe toți liderii de partid. A fost doar un îndemn de a veni la vot, nu le-a spus cu cine să voteze. Credeți că cei de la PNL sau PDL n-au făcut la fel, de fapt ce-a făcut Dragnea a făcut pentru Crin Antonescu dar PNL-ișii actuali uită acest lucru!”

În ceea cel privește pe Victor Ponta, a mai declarat Toma Petcu, cred că este absolut nevinovat. Ilegalitățile de care este acuzat de DNA sunt foarte vechi, și cred că este doar o dorință a unora de a fi schimbat cât mai repede din funcție pentru a fi trântit guvernul actual!!! PNL-iștii uită că la guvernare te ține electoratul și tot el te dă jos, prin vot democratic. De fapt Victor Ponta n-a fost prins în flagrant, ca să poată fi atât de acuzat! Nu s-a dovedit de fapt nici că Dan Șova este vinovat, și se spune că Ponta a fost asociat deși n-a avut nicio legătură directă cu Complexul Oltenia! Se urmărește practic doar decredibilizarea lui! Din păcate, alții vor să ne spună cine trebuie să vină în fruntea guvernului și cine trebuie să plece, și nu electoratul cum ar fi normal! Până acum, toți cei care au intrat în pușcărie au ieșit deja! Jocul a fost unul singur, scoaterea lor din politică prin aranjamente și nu prin jocul politic! Vîlcov și-a asumat cea făcut și și-a dat demisia. Din punctul meu de vedere și el putea fi un ministru foarte bun, dar în spate a avut o imagine proastă, de unde era să știe Ponta când la numit ministru! Asta este situația deocamdată la nivelul coaliției guvernamentale, care merge înainte în actuala formulă, a conchis Toma Petcu.

Heliade CĂLIN