28511b06-a08b-48e2-b8d9-8245cc7a4f27Recent am primit la redacţie o sesizare din partea prietenei unei tinere din comuna Hotarele care trăieşte o adevărată dramă. Ea este ignorată împreună cu fetiţa ei, minoră, de către tatăl acesteia,  respectiv fostul ei soţ, paroh al Bisericii din localitate, din cauza unui drept legitim: pensia alimentară. Vă redăm în rândurile de mai jos povestea pe care o trăiesc cele două fiinţe, mamă şi fiică, cât şi punctul de vedere al Episcopiei Giurgiu cu privire la acest caz. 

 

Buna ziua!

Mă numesc Natalia Neagu şi doresc să vă relatez ceea ce i se întâmplă prietenei mele Cornelia Scurtu, din partea fostului ei soţ, preotul Ene Marius Constantin.

Acum cinci ani în urmă aceasta a divorţat de soţul ei preotul Ene Marius Constantin, la notariat.(Ei au o fetiţă minoră care se află în grija mamei.)

Odată cu trecerea anilor, cheltuielile legate de întreţinerea copilului au crescut şi atunci mama a dorit un ajutor financiar mai consistent din partea fostului soţ, însă acesta a refuzat orice fel de înţelegere. Aşa că a trebuit să-l dea în judecată pentru mărirea pensiei alimentare pentru minora aflată în întreţinerea mamei.

Fostul soţ a declarat în faţa judecătorului că el nu are alte venituri suplimentare şi doreşte calcularea pensiei doar din venitul său de profesor de religie.

E uimitor cum un aşa-zis preot divorţat  poate minţii şi nimeni nu ia atitudine, el fiind culmea şi profesor de religie lângă parohia sa din Comuna Hotarele, judeţul Giurgiu.

V-am ataşat câteva documente de la Dosarul pentru pensia copilului lor, dosar public, unde el minte cu neruşinare că nu are venituri suplimentare şi că el nu este paroh, ci doar îmbisericit în parohie, lucru neadevărat. El este parohul bisericii şi nu este încadrat ca şi angajat al Protoieriei Hereşti, deoarece el funcţionează ca profesor de religie la Liceul ”Udrişte Năsturel” din Comuna Hotarele, judeţul Giurgiu, înainte de a fi preot în satul său natal Scărişoara.

Ce este şi mai grav şi se trece cu vederea este faptul că el este de cinci ani de zile divorţat şi conform noilor hotărâri ale Sinodului Bisericii Ortodoxe Române (v-am ataşat linkul cu hotărârea Sinodului B.O.R)  nu mai are voie să deţină funcţie de conducere în biserică; iar dacă ţinem cont şi de declaraţia fostei preotese atât în faţa Instanţei de Judecată cât mai ales în faţa episcopului Meleacă Ambrozie de la Giurgiu, în care ea declară clar că motivul divorţului a fost relaţia extra-conjugală a preotului  Ene Marius Constantin cu una dintre elevele sale ( minora Vlad Manuela- 17 ani), acest lucru ar fi dus clar la caterisirea preotului.

Sunt mamă a doi copii şi nu cred că cineva îşi doreşte un astfel de specimen să fie profesor la catedră, iar copiii să fie batjocoriţi de unul ce încă mai poartă haina preoţească. Eleva de 17 ani a rămas la clasa profesorului de religie până ce aceasta a terminat liceul din Hotarele. Tot din declaraţia prietenei mele reiese clar, că în momentul de faţă preotul Ene Marius Constantin are o nouă iubită; oare a câta în ultimii cinci ani de când este acesta divorţat?

Fosta preoteasă a trimis mai multe documente atât Episcopului de la Giurgiu, Meleacă Ambrozie, cât şi patriarhului Daniel al B.O.R şi nu a primit niciun răspuns de nicăieri. De ce tace episcopul Ambrozie? Dar patriarhul Daniel? V-am ataşat câteva linkuri unde apare alături de episcopul Ambrozie cât şi de patriarhul Daniel, preotul Ene Marius Constantin ca şi coordonator al anumitor proiecte legate de copii. La vremea aceea episcopul Ambrozie ştia că preotul Ene Marius Constantin este divorţat şi mai grav este că ştia şi motivul divorţului şi atunci mă întreb de ce a permis unui desfrânat să se apropie de eleve tinere?

Tot în Giurgiu a fost scandalul legat de preotul de la Călugăreni (v-am ataşat linkul) unde atunci episcopul Ambrozie l-a depus din treaptă pe pr. Valeriu Constantin; iar anul trecut în Parohia Falaştoaca preotul Cezar a fost caterisit după ce fosta preoteasă a acelui preot, a depus plângeri atât la Episcopia Giurgiului cât şi la Patriarhia Română; deci doar când vrea Episcopul Ambrozie se respectă legile bisericeşti, iar când nu vrea tace şi le face.

În toată această mizerie mai apare un personaj foarte controversat, anume vestitul preot cu Maserati, care după ce a făcut de râs în toată ţara noţiunea de preoţie, a fost promovat de acelaşi episcop Ambrozie  în funcţia de protopop al Protoieriei Hereşti. Şi el  este divorţat de soţie; deci nu mai are acces la banii preotesei ce este patroană de farmacii şi atunci preotul lor şi-a luat club în centrul Bucureştiului unde umblă cu un BMW seria 7 alb cu nr. B 555 ARI;  iar în Mall Sun Plazza umblă îmbrăcat cu geacă de piele Philipp Plain ce are pe spate un cap de mort auriu. Acesta este şeful ierarhic  al preotului Ene Marius Constantin, care s-a judecat în tribunalele civile cu fosta soţie, pentru majorarea pensiei propriului copil, pentru suma de 30 de Ron ( nu arginţi). S-a prezentat la Tribunal fără a avea Binecuvântarea ierarhului său, care trebuia să-l povăţuiască pe acesta, să se înţeleagă pe cale amiabilă şi să fi dat pentru copilul său nu 30 de Ron, ci 100 sau chiar mai mult, că avea el de unde.

Ce sfaturi putea  să-i dea Oprea Robertino, noul protopop de Hereşti, preotului Ene Marius Constantin? Să îşi pună şi acela o geacă de piele scumpă şi să meargă împreună la agăţat trufandale prin Mall-ul de la Piaţa Sudului?

Sunt sigură că episcopul Ambrozie ştie de activităţile protopopului său şi de ce tace? Deoarece de acolo îi vin şi lui bănuţii. De C.A.R Giurgiu se ocupă protopopul şi secretarul său Dima Adrian care de curând au fost la Bucureşti delegaţi ai episcopului Ambrozie (v-am ataşat linkul respectiv cât şi poze cu noul protopop Robertino); şi atunci să ne mai mire tăcerea ierarhilor din B.O.R?

Cum e posibil să avem profesor de religie unul ce şi-a lăsat soţia pentru nurii unei eleve minore? Şi-a lăsat copilul şi soţia pentru a se iubi cu elevele, unde el este profesor . Şi nu! Nu s-a recăsătorit cu acea elevă, Vlad Manuela, pentru care   şi-a abandonat familia, nu! A mai umblat şi cu alte eleve în căutarea fericirii pierdute, acum cinci ani. Acum noua sa iubită este fiica prietenei mamei sale, zisă a lui Sanda, care locuieşte în sat, acolo unde el slujeşte şi stă în casa parohială. Şi nimeni nu comentează, căci el e ”fiul satului”.

Când preoteasa, acum cinci ani, i-a spus prin câte a trecut ea cu preotul Episcopiei Giurgiului, cum a reacţionat episcopul Ambrozie? Cum l-a lăsat pe acela să mai slujească în biserică, când preoteasa i-a spus despre mesajele de amor dintre elevă şi proful de religie care e şi preot? Ea era lăuză şi popa se iubea cu o elevă minoră, îi trimitea aceleia poze cu fata născută de preoteasă şi îi declara elevei sale dragostea sa înfocată. S-a gândit că preoteasa putea face un şoc post-natal şi să nu îşi mai revină din cauza infidelităţii preotului? Cum poate dormi liniştit Episcopul Giurgiului, Ambrozie, când ştie ce a făcut şi ce face preotul Ene Marius Constantin? Cum poate vorbi episcopul Ambrozie despre familie când înainte de Naşterea Domnului prietena mea Cornelia îi scrie acestuia să-i ajute fiica în demersul ei cu preotul lui, iar acesta nu-i răspunde deloc. Cât cinism! Câtă nesimţire!

Vă rog să mergeţi la Liceul Udrişte Năsturel din Comuna Hotarele din Judeţul Giurgiu şi să întrebaţi acolo de codul de etică profesoral? Cum e posibil, tu ca profesor de religie şi culmea şi preot, să-ţi laşi soţia cu un copil mic pentru o elevă şi apoi pentru mai multe eleve? Vă rog să mergeţi şi la Episcopia Giurgiului să-l întrebaţi şi pe episcopul Meleacă Ambrozie de ce încalcă canoanele bisericeşti pentru preotul Ene Marius Constantin? De ce nu-i răspunde mamei copilului Ene Miriam? De ce acceptă desfrânarea în Episcopia Giurgiului?

Vă rog să mergeţi şi la Parohia Scărişoara şi să întrebaţi, de ce acceptă ca preotul lor din sat să slujească în continuare,  fiind nu doar divorţat, dar nu îşi ajută nici copilul şi umblă prin Instanţe judecătoreşti civile în loc să facă pace, şi mai ales acestea se întâmplă când el trăieşte cu o fostă elevă , fiica prietenei mamei sale, a lui Sanda, din Scărişoara?

În urma acestei scrisori, şi după o serie de discuţii purtate cu câţiva locuitori ai comunei Hotarele care ne-au confirmat această poveste şocantă,  am solicitat şi un punct de vedere al Episcopiei Giurgiu în cazul preotului Ene Marius Constantin, pe care vi-l redăm în rândurile de mai jos:

Către

Jurnal Giurgiuvean,

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, referitor la Pr. Ene Marius Constantin de la Parohia Scarisoara, Va aducem la cunostinta:

În prezent administratia eparhiala elaboreaza documentatia necesara introducerii pe rolul Consistoriului Eparhial a mai multor cauze disciplinare printre care si cea a pr. Ene Marius Constantin.

Asiguram pe toti cei  preocupati de acest caz ca Episcopia Giurgiului prin instantele sale de ancheta si judecata nu va intarzia sa ia masurile ce impun in astfel de situatii.

Biroul de Presa al Episcopiei Giurgiului.

 

 

 

 

6 COMENTARII

 1. În prezent administratia eparhiala elaboreaza documentatia necesara introducerii pe rolul Consistoriului Eparhial a mai multor cauze disciplinare printre care si cea a pr. Ene Marius Constantin.
  Asiguram pe toti cei preocupati de acest caz ca Episcopia Giurgiului prin instantele sale de ancheta si judecata nu va intarzia sa ia masurile ce impun in astfel de situatii.

  Hai sa fim seriosi domnilor! Pai Pr.Ene Marius este divortat de cinci ani de zile..si ei ne spun noua ca nu vor intarzia sa aplice masurile ce se impun. Asta e ca-n Parlamentul Romaniei vor face o Comisie de ancheta, adica vor ingropa cazul. Preoteasa a trimis scrisoare episcopului Ambrozie din Decembrie 2015, au trecut trei luni si nici un rezultat, deci ce Comisiei fac ei? Si ei ce recunosc de fapt, ca sunt mai multi preoti cu situatii disciplinare, dar nu ne informeaza cine sunt acei lupi in blani de oi? Asta asa sa ne ferim si noi de ei. Ca Episcopia Giurgiului nu o face!
  Mamelor feriti-va copiii de acesti falsi profesori de Religie!
  Sa nu vina mai apoi episcopul Ambrozie sa zica ca lovim in Biserica, nu! el din interior distruge Biserica, el si popii lui idolesti.
  A.P.O.R-ul ce zice de aceasta situatie?
  Multumesc pentru articol!

 2. Preotul Ene Marius a fost dirigintele meu, nu se exista pe lume un om, preot si tata mai bun decat dansul, fiecare elev cand avea o problema se ducea la parintele Marius sa vorbeasca cu el, daca ne-a oferit ajutorul si un sfat bun asta nu inseamna ca a intretinut relatii cu elevele, se aduc acuzatii false asupra dansului, ar trebui sa le fie rusine doamnelor.!

 3. Sunt alaturi de acest OM (si scriu cu majuscule pt ca merita) de 6 ani si il cunosc de 10 ani de cand mi-a fost profesor…. am citit si recitesc mereu cu durere aceste randuri…acest OM este cel mai devotat si cel mai serios preot si profesor pe care il stiu…am crescut duhovniceste cu el….si ii cunosc si pe cei care vor sa-i faca rau pt simplul motiv ca el e mai bun ca ei din toate punctele de vedere si ca este mai iubit de oameni decat ei….mergeti in parohia Pr Marius si intrebati ce inseamna acest preot pt ei si va veti lamuri singuri…. Dumnezeu sa judece cu judecata Lui cea dreapta!