Preoţii vor un referendum care să modifice Constituţia,  privind noțiunea de familie, respingând relațiile homosexuale

0
61

646x404Încă din primele zile ale acestui an o parte dintre preoții din întreaga țară au început să  strângă semnături pentru modificarea Constituţiei în privința termenului și semnificației familiei, care spun ei  înseamnă căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

 Listele de semnături au ca scop final organizarea unui referendum, care să decidă dacă cetățenii acestei țări sunt de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Ideea se pare că a venit de la  câteva asociaţii civice , fiind susţinută de Mitropolitul Banatului chiar recent, în predica de Crăciun deși  Patriarhia română nu a precizat un punct de vedere oficial, însă susţine inţiativa credincioşilor.

Iniţiativa civică s-a precipitat atunci când  în data de  23 decembrie Parlamentul Greciei a adoptat legalizarea uniunilor civile între persoane de acelaşi sex. Drepturile lor vor fi aceleaşi ca în cazul cuplurilor heterosexuale, mai puţin adopţiile. De precizat că recent în cancelariile europene s-a pus chiar problema găsirii unui corespondent lingvistic părinților din astfel de cupluri în care partenerii sunt de același sex.

Deocamdată noțiunea de familie precizează  că ea se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.

 În ciuda faptului că statele europene au afișat deschidere pentru cuplurile de homosexuali , la noi în România deocamdată a fost doar tolerat tacit, dar respins atunci când s-a manifestat cu virulență, în public. Ar fi interesant de aflat ce părere au giurgiuvenii despre acest lucru și cum ar semna ei…

(Jurnal)