Premieră națională! Un român a câștigat în instanță într-un proces cu BANCA!

1
115

12-13-bank-shutterstock-09După mai bine de patru ani de procese cu cea mai mare bancă din România, un român a obţinut în instanţă reducerea dobânzii pe care o achită. O victorie încurajatoare și pentru giurgiuvenii ce au probleme de aceeași natură…

„E un credit contractat în 2007, dobânda contractuală era fixată la 1,5% plus dobânda de referinţă variabilă a băncii, iar ulterior a crescut. La momentul la care s-a pronunţat Curtea Supremă, plătea undeva la 10,4%,” spune Alexandru Şeuleanu, avocat.

Instanţa Supremă a declarat dobânda de referință variabilă a BCR drept clauză abuzivă, aşa că aceasta trebuie eliminată din contract. Urmează ca judecătorii să motiveze. Aceasta sentinţă este definitivă şi executorie. După ce este motivată, noi avem titlu executoriu în baza căruia, în termen de trei ani, putem obliga banca să pună în aplicare această sentinţă,” adaugă Alexandru Şeuleanu.

De precizat că BCR are pe rol mai multe procese atât cu clienţi, cât şi cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Am avut experiențe foarte urate cu BCR sucursala Giurgiu..m am exprimat corect ..experiente…nu experienta…în câteva randuri! Nu as colabora în veci cu o astfel de banca. Regret ca nu rețin numele a doua dintre functionare..Florentina…cred…și cealaltă Rodica…nu sunt f sigura. Prima dintre ele a profitat de lipsa mea de informatie, dându mi îndrumări VOIT ERONATE!…IAR CEALALTA..ÎN MOMENTUL ÎN CARE AM CERUT ÎNCHIDEREA CONTULUI…A SPUS VERBAL CA TOTUL E OK..ESTE INCHIS…IAR PESTE 2 ani…când societatea l a care lucram a hotărât sa mi vireze salariul la BCR…am fost anunțată ca am de plata administrare de cont…o suma frumisica….RUSINEEEE….ASTIA SUNT LUCRĂTORII B.C.R.GIURGIU.. (NU GENERALIZEZ…MAI SUNT ȘI OAMENI CARE LUCREAZĂ CU SIMT DE RASPUNDERE…PT EI..RESPECT!)