Jurnal Giurgiuvean

Premieră: Marea Britanie prima țară din lume care a aprobat pastila anti-Covid-19

Marea Britanie a devenit astăzi, 4 noiembrie 2021, prima țară din lume care a aprobat o pastilă anti-Covid-19. Specialiștii susțin că medicamentul poate schimba regulile jocului în combaterea pandemiei. Pastila este dezvoltată în comun de Merck (MRK.N) și Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul în SUA.

Agenția de Reglementare a Medicamentului și a Produselor de Sănătate din Marea Britanie (MHRA) a recomandat medicamentul, molnupiravir, pentru persoanele care fac o formă ușoară până la moderată. Acesta va fi administrat cât mai curând posibil în urma unui test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

Experții în sănătate au dat undă verde acestui tratament antiviral oral pentru COVID-19 și primul pentru un medicament COVID-19.

De asemenea, consilierii americani se vor reuni luna aceasta pentru a vota dacă molnupiravir ar trebui autorizat.

Tratamentele pentru combaterea pandemiei, care a ucis peste 5,2 milioane de oameni în întreaga lume, s-au concentrat până acum în principal pe vaccinuri.

Alte opțiuni, inclusiv remdesivirul antiviral infuzat de la Gilead (GILD.O) și dexametazona steroizi generic, sunt, în general, administrate numai după ce un pacient a fost spitalizat, menționează Reuters.

(Jurnal)

Exit mobile version