Premieră în învățământul giurgiuvean: parteneriat între Liceului Tehnologic „Ion Barbu” și Compania Națională „Poșta Română”

0
294

Directorul Liceului Tehnologic „Ion Barbu” din Giurgiu, Mihaela Cîrjaliu și directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română”, Valentin Ștefan, au pus bazele unui parteneriat de durată, care vine în sprijinul tinerilor giurgiuveni, prin înființarea unei clase de învățământ dual la nivelul unității școlare, începând cu anul școlar viitor.

„La discuțiile ce au avut loc astăzi, au participat președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu și vicepreședintele, Elisabeta Mihalcea, care a lansat ideea acestui parteneriat.

Astfel, cel puțin 20 de elevi vor fi pregătiți prin învățământul profesional în sistem dual, după finalizarea studiilor, având un loc de muncă asigurat în cadrul CN Poșta Română. Tinerii vor beneficia, de asemenea, de o bursă lunară din partea companiei.

Este pentru prima oară când o instituție de învățământ din județul Giurgiu încheie un astfel de parteneriat cu Poșta Română, instituție care vine cu o cerere semnificativă de forță de muncă pe acest segment de activitate.

În anul școlar 2021/2022 la Liceul Tehnologic „Ion Barbu” a fost înființată o clasă de a XI a liceu, curs seral, cu 20 de elevi  la specializarea „tehnician în activități de poștă”, nivel 4 de calificare.

În cadrul discuțiilor, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română” și-a exprimat tot sprijinul pentru acest parteneriat și a ținut să sublinieze faptul că apreciază implicarea conducerii Consiliului Județean Giurgiu în proiecte din domeniul educației” – transmite Consiliul Județean Giurgiu.

(Jurnal)