Premieră de excepție în Municipiu! În prima zi a Săptămânii Patimilor, giurgiuvenii vor asista, pe străzile orașului, la ceremonialul ”Drumul Crucii” !

2
110

drumul-crucii-si-ingroparea-lui-iisus-cinstite-in-toata-lumea  În cadrul conferinței de presă susținută în data de 30 martie de către primarul Municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, acesta a anunțat că în prima zi din Săptămâna Patimilor (25 aprilie), cu începere de la orele 17.00, va avea loc un ceremonial în premieră pentru urbea noastră – ”Drumul Crucii”: După modelul altor orașe din țară, 80 de actori bucureșteni vor reconstitui ”Drumul Crucii” făcut de Iisus Hristos pe Muntele Golgota. Itinerariul va cuprinde 13 opriri și un ceremonial de răstignire, la final. Traseul va fi de un kilometru, începând de la intersecția Bulevardul Daciei cu Șoseaua București și până în fața Teatrului ”Tudor Vianu”, a precizat edilul.

          Totodată, primarul Municipiului  a mai spus că cei 80 de actori sunt voluntari, Primăria urmând a  le asigura doar transportul, cazarea și mesele.

          Precizăm faptul că manifestarea face parte din programul activităților culturale derulate de Centrul Cultural Local ”Ion Vinea”, sub genericul ”Primăvara culturală giurgiuveană”.

(Teodora NICOLAU)

 

2 COMENTARII

  1. kitschi împins dincolo de orice limită! Un minim de decenta si bun gust ar fi prea mult pentru gusturile îndoielnice ale edilului. Duce în derizoriu întreaga semnificație a gestului Nazarineanului. Lipsește femeia cu barba . Sugerez, ca de-a lungul traseului să se vândă semințe și vata pe bat. Aștept ,totuși, o reacție a Bisericii!