Pe lângă noutăţile din punct de vedere organizatoric, competiţia din Norvegia a prilejuit şi un moment de mândrie pentru judeţul nostru. Nu mai puţin de patru atleţi au reprezentat cluburi sportive din Giurgiu, aceştia având o evoluţie peste medie, şi contribuind cu 36 la puncte la „zestrea naţională”.

La feminin, Florina RUSU (CSM Giurgiu) şi Mihaela NUNU (Atletic Giurgiu / CSA Steaua Bucureşti) au făcut parte din ştafeta de 4×400 de metri, ştafetă care a făcut legea la această competiţie, adjudecându-şi prima poziţie şi maximum de puncte (12).

Aceeaşi Florina RUSU a punctat şi la 400 de metri plat, ocupând poziţia a cincea şi fiind recompensată pentru acest lucru cu 8 puncte.

Experimentata Viorica ŢIGĂU (Dinamo Bucureşti / CSM Giurgiu) a ocupat poziţia a treia în proba de săritură în lungime, cu o performanţă de 6,42 metri, primind 10 puncte: „Pot spune că sunt mulţumită de evoluţia mea în concurs, deşi se putea mult mai bine. Condiţiile meteo au influenţat competiţia, vântul destul de puternic îngreunând situaţia săritorilor care sunt nevoiţi să prindă un prag cât mai bun. Mi-a lipsit de asemenea şi antrenoarea, aş fi avut mare nevoie de sfaturile dânsei”, a declarat cea poreclită „Pisica”.

În fine, singurul giurgiuvean „get-beget”, Laurenţiu POPA, s-a clasat al şaptelea, cu 18,19 metri pentru care atletul legitimat la CSM Giurgiu a primit 6 puncte.

Bogdan VLADU