Tachinările dintre primarul Lucian Iliescu şi prefectul Sergiu Noruţ Stănişteanu nu mai sunt de multă vreme un secret pentru giurgiuveni. Recent, edilul municipiului a izbucnit, nemaiputând accepta, conform declaraţiilor sale, comportamentul prefectului.„Lui Stănişteanu îi cunosc foarte bine ascensiunea şi tot drumul politic. Din acest punct de vedere, el nu a muncit deloc, chiar şi în perioada când era preşedintele organizaţiei municipale a PNL, nu a făcut mai nimic pentru a susţine candidatul la primărie din acea perioadă, rezultatele fiind doar rezultatul muncii mele de până atunci, şi ale unei echipe care mi-a fost alături. Este un individ arogant, care îşi dorea funcţia de prefect, şi care, nu o dată, a venit să mă roage să intervin să fie numit el prefect al judeţului, în cazul în care liberalii câştigau alegerile. L-am ajutat, sperând că mă va ajuta şi el, în lupta mea cu Boiangiu, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, Stănişteanu a răbdat o perioadă, după care s-a împrietenit cu Dinu (n.r. – fostul subprefect Elena Dinu), şi gata, s-a dat cu PD-L-ul, uitând de PNL. Am reuşit să îl înlătur, după trei ani de chinuri, pentru că, dacă nu făceam aşa, în 2008 pierdeam alegerile.

Cu toate astea, tot PNL-ul l-a ajutat. Şi, după alegeri, ne-am trezit cu el subprefect, în combinaţia PD-L – PSD. După ieşirea PSD de la guvernare, gata,

şi-a văzut drumul netezit, odată cu plecarea lui Tănăsescu: a fost uns prefect”, mai povestea edilul municipiului. Din păcate, mai spunea Lucian Iliescu, iarna grea care s-a abătut şi asupra municipiului nostru a „arătat adevărata faţă a lui Stănişteanu: l-a apostrofat, fără niciun drept, pe Lazăr Ciobanu, că nu poate să fugă prin oraş cu maşina, că el nu vrea să mai vadă zăpadă pe străzi în oraş. La fel a procedat şi cu Liviu Popazu, care, într-o lună de la numire, a făcut mai multe decât predecesorii săi. Eu nu vreau să îl întreb pe Stănişteanu când a făcut el o deszăpezire, şi unde şi-a demonstrat calităţile de administrator public?”, mai spunea Lucian Iliescu.

Oana CĂLIN