nina-carmen-crisuPrefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în toate localităţile judeţului riverane Dunării a fost instituit serviciul de permanenţă şi două comisii speciale patrulează zilnic la Dunăre pentru a verifica starea digurilor.

‘După ce INMH a transmis avertizarea de cod galben pentru depăşirea cotelor de apărare ale fluviul Dunărea până în data de 18 martie la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu am luat măsura emiterii unui ordin privind asigurarea serviciului de permanenţă la primăriile din localităţile riverane Dunării şi, totodată, au fost formate două comisii din specialişti de la ISU, Apele Române şi de la ANIF care patrulează zilnic în zona Dunării, una din direcţia Giurgiu, Malu, Vedea, Slobozia şi cealaltă în direcţia Gostinu, Prundu pentru verificarea digurilor. Verificările se fac pentru a nu exista vreo fisură în diguri prin care apa s-ar putea infiltra. Situaţia este sub control, cotele apelor Dunării au depăşit cota de atenţie, dar avem previziuni din partea specialiştilor că nu vor fi depăşite cotele de inundaţie pe sectorul de curgere al Dunării aferent judeţului Giurgiu’, a declarat prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu.

Potrivit specialiştilor din Portul Giurgiu, cotele apelor Dunării au ajuns luni la Giurgiu la 617 centimetri cu o tendinţă de creştere de şase centimetri, fiind depăşită cota de atenţie de 570 de centimetri. Cota de inundaţii este de 640 de centimetri. AGERPRES