(Vezi ce s-au găsit în locuiţele acestora)

În ziua de 10 ianuarie 2013, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu – Poliţia Oraş Bolintin Vale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Giurgiu şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, au efectuat 19 percheziţii domiciliare (18 în judeţul Giurgiu şi una în municipiul Bucureşti).

Au  fost vizate mai multe persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţe, anexe gospodăreşti şi tâlhării comise pe Autostrada Bucureşti – Piteşti. 

În urma percheziţiilor efectuate la data 10 ianuarie  de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au fost identificate şi ridicate pentru cercetări cantităţi mari de bunuri : aparatură electronică şi de uz gospodăresc, scule electrice, telefoane mobile cât şi două pistoale cu gaze lacrimogene, provenite din săvârşirea infracţiunilor.  Totodată au fost identificate şi aduse la audieri 24 persoane având calităţi procesual penale ce urmează a fi stabilite în cursul anchetei.   Cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu.

Cei cinci tineri, cu vârste între 18 şi 21 de ani, din comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, reţinuţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie, au fost prezentaţi la data de 11 ianuarie Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale şi instanţei de judecată competente, care a dispus faţă de aceştia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile.

La data de 11 ianuarie suspecţii au fost prezentaţi la Judecătoria Bolintin Vale cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale.