Vineri 14 februarie,  poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat  mai multe activităţi de informare la Şcoala cu clasele I-VIII Vedea, judeţul Giurgiu. Scopul acestora a fost acela de prevenire a implicării minorilor în acte de violenţă, în comportamente delincvente precum şi scăderea riscului de victimizare în rândul elevilor. Poliţiştii  încearcă în acest mod, conştientizarea elevilor cu privire la răspunderea penală a minorului infractor, prevenirea consumului de alcool si substanţe interzise, prevenirea violenţei şcolare şi a comportamentului agresiv, prevenirea comportamentului deviant ori agresiv în alegerea anturajului, educaţia antivictimală a elevilor în domeniul traficului de persoane şi nu în ultimul rând prevenirea absenteismului şcolar.

Poliţiştii au făcut în acest sens apel la părinţi, profesori și psihologi cu privire la implicarea acestora în dezvoltarea capacităţii mentale a minorilor şi menţinerea legăturii părinţilor cu instituţia de învăţământ.

Conform declarațiilor acestora tinerii pot fi ţinuţi departe de  ”viaţa de infractor”  dacă părinţii ar manifesta mai mult interes faţă de preocupările lor în timpul liber, cercul de prieteni şi prezenţa la şcoală, deoarece timpul rămas la dispoziţia tinerilor atunci când lipsesc nemotivat de la şcoală, îl petrec de multe ori în locuri şi cu persoane dubioase. (Jurnal PRESS)