politie-rutiera-1-660x330Poliţiştii giurgiuveni au acţionat în această perioadă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţilor urbane şi rurale din judeţul Giurgiu.

   Razii, s-au desfășurat în târguri și piețe, verificându-se modul de deținere și comercializare a produselor alimentare, în special a celor specifice acestei perioade.

   Polițiștii au fost prezenți pe drumurile publice, în gări, autogări, portul Giurgiu şi zona adiacentă acestora, în zonele aglomerate în care s-au desfăşurat manifestări cultural artistice sau de agrement.

   Un accent deosebit s-a pus pe fluidizarea traficului pe Drumurile Naţionale 5 şi 6, pe tronsoanele de drum unde s-au înregistrat valori foarte mari de trafic.

Agenții de circulație au aplicat peste peste 12oo de contravenții în doar două săptămâni

  În perioada 20 decembrie 2015 – 03 ianuarie 2016, polițiștii au constatat 135 de infracțiuni contra patrimoniului, de natură judiciară și economice, 9 infracțiuni la regimul armelor și munițiilor(operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept) și 52 infracțiuni rutiere.

  Tot în această perioadă au fost aplicate 1 294 (1 056 la regimul rutier) de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 488 639 lei, fiind reţinute în vederea suspendării 98 permise de conducere şi retrase 17 certificate de înmatriculare.

             De asemenea au fost confiscate sau ridicate pentru continuarea cercetărilor produse alimentare și nealimentare în valoare totală de peste 30.000 lei.

          Poliţiştii giurgiuveni mulţumesc cetăţenilor pentru spiritul civic şi modul liniştit în care au înţeles să-şi petreacă sărbătorile.

(Jurnal)