Politicianul care i-a băgat pe giurgiuveni cu faima-n …Crăcea!  

0
145

candidaturi-politice viduCu două zile în urmă primeam un telefon de la un coleg de breaslă , din ROMEDIA (Patronatul Presei din România), care-mi spune:- Băi băiatule, ați pus-o cu Crăcea ăsta!  Sunteți în TOP prietene! De unde l-ați găsit? Mai aveți mulți ca ăsta…?

Deși în sinea mea, de giurgiuvean, mă simțeam vinovat, am încercat să gust ironia, atenuând  pe ici, pe colo, cinsimul glumelor ce au urmat pe seama recentei declarații a președintelui PMP (municipal) Giurgiu, Bogdan Crăcea.  

 În ciuda convingerii mele că tot mai des mass media se isterizează nejustificat  la orice fâs ce poate mișca puțin ștacheta audienței, pentru a se putea lăuda ulterior , zile întregi,  cu cota de raiting, nu pot să nu recunosc faptul că noi, giurgiuvenii, suntem blestemați să ne bucurăm de celebritate numai cu personaje și evenimente ridicole…  

Din această pespectivă ciudata declaraţie a preşedintelui interimar al Organizaţiei Municipale a Mişcării Populare Giurgiu, Marius Bogdan Crăcea :  – „Politician, caut iubită!” , ce a stârnit un neînțeles interes național, pe mine , unul , nu m-a mai suprins.

  În consecință miercuri 13 ianuarie, majoritatea televiziunilor au deschis buletinele de ştiri cu declarația politicianului giurgiuvean , amuzându-se până la lacrimi pe seama acestuia. Confesiunea lui Bogdan Crăcea făcută presei, conform căreia și-ar dori o soție frumoasă și inteligentă și dacă s-ar putea și nițel avocată ( că vezi Doamne, i-a cam venit vremea de însurătoare), a aprins imaginația jurnaliștilor din mass media care au vândut informația ca pe o trufă rară. În timp ce presa s-a mulțumit că i-a înțepenit în fotolii pe cei cu BAC-ul ratat pentru a 5-a oară , politicianul giurgiuvean s-a bucurat că l-a băgat și pe el, în sfârșit ,  cineva în seamă. Niciun proiect îndrăzneț, nicio declarație politică , nicio faptă caritabilă nu l-ar fi salvat pe Bogdan  de anonimatul în care zăcea până ieri  dacă nu ar fi avut inspirația acestor frustrări mărturisite presei,  de care a râs o țară întreagă.

 La rândul lor, telespectatorii de pretutindeni s-au amuzat copios de cât de proști sunt giurgiuvenii, întrebându-se oare la ce nivel or fi ceilalți dintre noi, dacă Marius Bogdan Crăcea, un absolvent de psihologie (?) are astfel de manifestări publice?! Între timp însă, întrebând încoace și-n încolo, am aflat care ar putea fi  sursa acestor simptome ale tânărului nostru. Bogdan studiază parapsihologia! (Bă ești prost? Bă ești nebun?) cochetând cu hipnoza, atunci când nu este prea ocupat cu declarațiile de tip matrimonial!  

Culmea este că ambiționat de acest incident care  i-a adus o nesperată popularitate, tânărul nostru concetățean  ( după ce a fost mai întâi amenințat că va fi dat afară din partid, ulterior fiind îndelung lăudat de către liderul acestuia, Ionel Dinu),  este decis acum să se înscrie în cursa pentru obținerea postului de primar al municipiului. Ăsta da curaj…Asta da nebunie, frate!

Un demers care nouă ni se pare paranormal, ca de altfel și personajul care i-a băgat pe giurgiuveni, cu faima în… CRĂCEA! Dar mai știi ce așteaptă publicul ahtiat de spectacol, de la personajul ăsta?!

 

(Florian TINCU )