Poliția ne precizează în ce condiții , cetățenii pot merge să cumpere carne de miel!

0
686

Poliţia Română spune că oamenii pot merge să cumpere carne de miel cu declaraţia completată şi cartea de identitate

 Într-o postare pe pagina de Facebook, Poliţia Română precizează faptul că cetăţenii pot merge să îşi cumpere carne de miel pentru Paşte, dar recomandă să aibă la ei cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere, scrie Agerpres. 

Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia şi să te asiguri că agentul economic de la care îţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură, subliniază Poliţia, potrivit Agerpres.

 De asemenea, Poliţia Română reaminteşte că în acest an nu mai vin comercianţii cu turmele de miei în apropierea oraşului. „Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Aşa că asigură-te că îţi procuri produse numai din locurile autorizate”,  menționează sursa citată.

(Jurnal)