O întâmplare povestită de unul dintre cititorii noștri demonstrează, dacă mai era nevoie, că, cel puțin în ultima vreme, interlopii au băgat spaima nu doar în locuitorii – oameni de bună credință – dar, mai nou, și în oamenii legii.

Cu doar câteva seri în urmă, după ninsoarea de cod galben, în stația de autobuz situată la autogară, mai mulți giurgiuveni, înfrigurați, așteptau autobuzul. În aceeași stație (pe partea carosabilă) staționau trei limuzine, cu volan pe dreapta și cu numere de înmatriculare de Bulgaria…Toate trei blocau, în totalitate, accesul călătorilor către autobuz, și acesta nevoit să oprească aproape de mijlocul șoselei,  tot din cauza celor numiți, mai mereu, în publicația noastră, „Mitocani ai parcărilor”. 

În seara cu pricina, întâmplarea a făcut să treacă prin zonă un echipaj de poliție. La semnele făcute de giurgiuvenii exasperați de tupeul proprietarilor celor trei limuzine, echipajul a oprit dar, după ce au fost rugați de giurgiuveni să ia măsuri contra celor care încălcau, flagrant, regulile de circulație, timid, unul dintre polițiști a răspuns, mai mult în șoaptă: „Știți cine sunt ăștia? Dacă mă iau de ei, la noapte îmi taie cauciucurile de la mașină sau, Doamne ferește de mai rău…”, după care și-au continuat drumul. 

Asemenea evenimente ne fac să ne întrebăm în cine să mai avem încredere, cine să ne mai apere, dacă polițiștilor, oamenilor legii, le este teamă de asemenea specimene certate cu bunele moravuri și care, zi de zi, sfidează pe toată lumea…

(CITY ZEN)