Poleiul și gheața au creat o mulțime de victime și la Giurgiu

1
135

 De fiecare dată când ninge, paturile de spital sunt pline de pacienţi. Sunt oameni care pentru o clipă de neatenţie vor suferi săptămâni întregi. Se aleg cu fracturi sau entorse după ce alunecă pe gheaţă.

          Din pricina precipitațiilor  sub formă de zăpadă dar mai ales  a poleiului format în urma temperaturilor extrem de scăzute din ultimele zile, nu mai puțin de 37 de persoane, majoritatea cu vârste de peste 50 de ani, s-au prezentat de urgență la secția Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, după ce au căzut pe gheață.

          Conform declarației purtătorului de cuvânt al Spitalului, dr. Elisabeta Bene, pentru publicația noastră, dintre aceștia, 20 au prezentat fracturi destul de grave, 15 necesitând chiar internare.

          Totodată, ni s-a precizat faptul că s-au înregistrat și 3 cazuri de entorse, două  luxații și 4 de contuzii, însă acestea nu au impus internare, ci au putut fi tratate în ambulatoriu.

          Specialiștii ne recomandă, pentru a preveni accidentele provocate de căderile pe gheaţă, în primul rând, purtarea încălţămintei potrivite, cele mai bune în acest sens fiind cele care au tălpi din material antiderapant (poliuretan, cauciuc) sau cele prevăzute cu zimţi sau crampoane. De asemenea, pe tălpi se pot lipi benzi antiderapante autoadezive.

(Teodora Nicolau)

1 COMENTARIU