PNL Giurgiu reintroduce regula  cenzurii în presă, interzicând jurnaliștilor să adreseze orice fel de întrebare!

2
152

Supravietuitorul 

După 26 de ani de democrație, Organizația Partidului Național Liberal Giurgiu reintroduce regula cenzurii. Vineri , 5 februarie, la începutul conferinței de presă a PNL Giurgiu , Monica Lăceanu, purtătorul de cuvânt al Organizației a dorit să precizeze:  (…) o sa va rog sa adresati intrebari referitoare la subiectele care se discuta  pentru ca nu-mi doresc nici eu si sunt convinsa ca nici dvs,  sa denaturam sensul conferintei de presa si anume acela de a informa telespectatorii cu ceea ce dorim noi sa transmitem…   S-ar putea  sa nu am mandat sa raspund la anumite întrebări, personal va raspund cu placere, dar în alt context si nu aici…

Dar unde doamnă? La d-stră la cabinetul psihologic?

 Cu siguranță această regulă a fost impusă de scandalul iscat după precedenta conferință de presă a liberalilor în cadrul căreia jurnaliștii locali au dovedit, cu documente,  că Dumitru Beianu este incompatibil pentru candidatura la fotoliul de președinte al Consiliului județean Giurgiu , în cotextul decalogului de integritate impus de către liderii Partidului Național Liberal.

 Drept urmare vineri, Monica Lăceanu a solicitat ca   jurnaliștii  să joace cum le cântă liderii liberali. În consecință propunem d-nei Lăceanu să organizeze aceste conferințe de presă doar cu susținătorii și membrii partidului.  Pentru informarea cetățenilor urmând să folosiți site-urile liberale, televiziunea Valahia și publicația on line Informația de Giurgiu.

Totodată îi precizăm d-nei Lăceanu ce înseamnă conform DEX conferință de presă.

 Conferinţă de presă = întâlnire în cadrul căreia o personalitate a vieţii politice, sociale, culturale etc. face o expunere sau declaraţii şi răspunde la întrebările reprezentanţilor presei.

Nicăieri nu se specifică expres faptul că întrebările trebuie să se refere stricto-senso la temele informale prezentate de locutori. În același timp vă sugerăm ca aceste conferințe dacă tot se numesc ”de presă” să fie susținute în compania oamenilor de presă. Așa cum am mai solicitat în mai multe rânduri ”cu” și ”în” prezența unor persoane acreditate de către instituții media , trusturi de presă, ONG-uri , publicații recunoscute în România (înregistrate ISSN), membri ai unor asociații profesionale /sindicale de presă.

În concluzie, tema prezentată vineri 5 februarie, de către unul dintre membrii PNL Giurgiu  ,  a constat într-un  elogiu adus candidatului liberalilor giurgiuveni la fotoliul de președinte al Consiliului județean Giurgiu, deputatul,  Florian Nicolae,  denumit de vorbitor  drept omul proiectelor, cel mai bun candidat dorit de cetățeni!? Plictisitorul ”laudatio”  dat citire de către un posibil cadru didactic, text  greu altfel de memorat de un profesor, nu a putut convinge pe nimeni din cei prezenți la conferința de presă, ca de acum încolo jurnaliștii să fie chemați pe post de propagandiști politici.

Pentru a scăpa totuși de presiunea pe care o exercită jurnaliștii asupra d-stră prin întrebările  incomode adresate vă sugerăm ca pe viitor să comunicați cu cetățenii prin: comunicate de presă, cuvântări în parcuri, pe stadioane și locuri publice, prin afișe în casa scărilor, caravane utilate cu portavoce sau semnale prin fum!

(N. Cenzuratu )  

2 COMENTARII

  1. Dar cea mai tare poantă pe care am auzit-o ieri este despre europarlamentarul liberal Cristian Busoi, ” cu cele mai mari șanse la Primăria Capitalei”,cum îl prezintă Antena 3,poreclită PNL TV de gurile rele.Cică domnul cu pricina,de profesie medic,și-a luat doctoratul pe la vreo 30 de ani cu teza ” Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție”. Este ca și cum,de exemplu,doamna directoare a Colegiului „Ion Maiorescu”,despre care am înțeles că este profesoară de Limba Engleză,și-ar da doctoratul cu teza ” Politici educaționale de învățare a limbilor anglo-saxone în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție”. Nici nu mai contează că cei care îi contestă teza de doctorat fac niște trimiteri la două cărți din care s-ar fi inspirat!

  2. Din respect pentru dvs. (desi nu va cunosc) si pentru publicatia Jurnalul Giurgiuvean doresc sa va atrag atentia ca in articol exista o eroare (intentionata sau nu) referitoare la cadidatul PNL. Domnul deputat Nicolae Florian este candidatul PNL la Primaria Giurgiu, nu la Consiliul Judetean.