Planurile de activități ale societăților Giurgiu Servicii Publice și Giurgiu Construcții Edilitare

0
321

Odată cu încălzirea vremii, societățile aflate în subordinea Consiliului Local și-au conturat planurile de activități săptămânale în ceea ce privește lucrările publice.

Giurgiu Construcții Edilitare a început această săptămână cu reabilitarea carosabilului prin betonare pe strada Ramadan (zona cuprinsă între șoseaua Alexandriei și Poligonul Auto), delimitarea cu borduri mari și reabilitarea carosabilului în Piața Centrală. Lucrările au continuat și astăzi cu reabilitarea carosabilului prin betonare și asfaltare pe strada Nicolae Titulescu, adiacent nr.119 și montarea unui canal de scurgere la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni din cartierul Tineretului. Până la sfârșitul acestei săptămâni, Giurgiu Construcții Edilitare are în plan reabilitarea trotuarelor din dale de beton acolo unde este necesar.

În perioada 26 martie – 1 aprilie, Giurgiu Servicii Publice și-a propus în ceea ce privește salubrizarea: întreținerea curățeniei pe străzi și trotuare, curățarea rigolelor prin răzuire, colectarea, încărcarea și transportarea deșeurilor municipale inerte. Pe de altă parte, conform planului de activități al serviciului iluminat stradal au fost finalizate activitățile de montaj a corpurilor de iluminat tip glob pe șoseaua Portului, a corpurilor de iluminat LED, în zona Policlinica.

De asemenea, a fost finalizată reabilitarea sistemului de iluminat de pe străzile Stejarului, Paltinului, Gorunului, Arțarului, totodată fiind remediate defecțiunile apărute la rețeaua de iluminat public, care au fost constatate în timpul monitorizării, dar și a sesizărilor primite.


Până la finalul săptămânii activitățile Giurgiu Servicii Publice se vor concretiza prin continuarea reabilitării instalației electrice la Seminarul Teologic Ortodox „Teoctist Patriarhul”, reabilitarea iluminatului la trecerea de pietoni adiacentă complexului industrial Dunăreana, și nu în ultimul rând montarea iluminatului arhitectural al statuii zeului Apollo, amplasată la intersecția str. Parcului – str. Episcopiei.

Compartimentul DDD a finalizat achiziția de substanțe biocide (insecticide și larvicide) necesară activităților de dezinsecție aeriană și terestră pentru anul 2022, totodată fiind finalizată și procedura de achiziție a serviciului de pulverizare aeriană. Tot în această săptămână, echipele Giurgiu Servicii Publice vor verifica subsolurile blocurilor din cartierul Tineretului, etapă premergătoare activităților de dezinsecție terestră.

(Jurnal)