Piscina din Pădurea Bălănoaia va fi curând accesibilă publicului doritor de relaxare

0
376

strand-padureDeşi zilele au fost ploioase, angajaţii societăţii Giurgiu Servicii Locale (G.S.L.)au fost preocupaţi , printre altele, de finalizarea montării gărduleţului de protecţie a trotuarului de pe şoseaua Bucureşti. Potrivit declaraţiei inginerului-şef al departamentului ”Parcuri şi spaţii verzi” din cadrul instituţiei, Dumitru Gărgărea, pentru publicaţia noastră, această acţiune a fost demarată în urmă cu aproximativ două luni, iar lucrările au început din zona blocului Romarta situat în centrul municipiului, cuprinzând toată şoseaua mai-sus menţionată, până la Pasarelă.

Tot în această perioadă, G.S.L. are în lucru amenajarea piscinei de lângă restaurantul ”Stejarul”, situat în Pădurea Bălănoaia, piscină care va fi dată în folosinţă cât de curând doritorilor şi care va funcţiona pe toată perioada sezonului estival – ne spunea inginerul şef.

Dumitru Gărgărea ne declara că pe lângă această activitate principal angajaţii instituţiei efectuează zilnic lucrări specifice, cum ar fi cele de întreţinere a spaţiilor verzi, care presupun cosirea ierbii, tunderea gardului viu, etc.

Nu în ultimul rând, am fost informaţi că în urmă cu câteva zile au fost curăţate toate spaţiile verzi din zonele Obor şi Vamă.

În ceea ce priveşte acţiunile pe care G.S.L. intenţionează să le demareze în perioada următoare, Dumitru Gărgărea ne-a precizat că vor fi identificate zonele din oraş aparţinând domeniului public, în care pot fi amenajate spaţii verzi (gazoane, plantare de flori ornamentale, de arbuşti, etc.), cheltuielile estimate fiind minime şi din regie proprie. În acest scop vor fi utilizate în special materialele  reciclabile, cum ar fi cauciucurile uzate.  Ne-am despărţit de salariaţii societăţii  urându-le  mult spor în activităţile viitoare, aşteptând să ne bucurăm, pe zi ce trece, de un aspect din ce în ce mai frumos şi mai civilizat al oraşului nostru, demn de încadrare în rândul oraşelor europene.

T. Nicolau

 

 

 

Marian TARU