Salvat de la moarte după ce s-a prăbuşit din cer, un pilot se vede răpus de bacteriile unui cunoscut spital din Capitală…
Aşa ar putea suna epilogul recentului accident de la Comana (10 iulie) în care şi-a pierdut viaţa pasagerul unei parapante căzute în balta Parcului natural din judeţul Giurgiu.
Ministerul Sănătăţii a publicat miercuri, 20 iulie, un comunicat în care confirmă că pilotul Marian Cojocaru, cel ce s-a prăbuşit cu paramotorul în lacul Comana, ar fi contractat în Spitalul Bagdasar-Arseni două bacterii rezistente la antibiotice. După cum vă informam pilotul şi totodată administratorul Aerodromului Comana, zbura cu paramotorul, pe 10 iulie, în momentul în care aparatul s-a prăbuşit, din motive încă neclarificate de anchetatori. În urma incidentului cel ce îl însoţea în aventurosul zbor, şi-a pierdut viaţa.
Conform unui comunicat al MS, pacientul în vârstă de 44 de ani a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital. Asta înseamnă că bacteriile Acinetobacter baumanii (multirezistentă, sensibilă la Colistin) şi Klebsiella (rezistentă la Colistin) sunt dovedite ca prezenţă la pacient şi provin din spital. Drept urmare, pacientul a fost izolat într-o rezervă din cadrul secţiei de terapie intensivă. În ceea ce priveşte informaţiile vehiculate în spaţiul public despre provenienţa bacteriilor din „apa de baltă”, Ministerul Sănătăţii îşi exprimă îndoieli puternice apropo de validitatea ştiinţifică a acestei luări de poziţie din următoarele motive: pacientul a fost internat în data de 10 iulie. Pe 11 iulie au fost recoltate probe care au arătat că nu erau prezente cele două bacterii în organismul bărbatului.
Jurnal