banda manelisti pleaca 

Cei care au avut neșansa de a petrece noaptea dintre ani la restaurantul ”Ponton”, au putut fi martorii celei mai mari cacealmale jucate de către organizatori. Nimic din ceea ce anunța  o petrecere restrânsă ca între prieteni , nu s-a respectat . După ce au coborât vreo două –trei etaje de bloc pe o scară suspendată din lemn, alunecoasă ca o coajă de banană, invitații s-au trezit  într-un spațiu în care în mod normal pentru a te putea simți bine n-ar intra mai mult de 60-80 de persoane, deși de data acesta aici au luat locul încă pe atât. Pentru a putea ieși sau intra la mese trebuia să fi fost cândva contorsionist.  

Meniul, deși anunțat ”open bar”,  a fost ”deschis” doar celor apropiați organizatorilor,  nu însă și invitaților. Vinul roșu a încetat din viață după vreo două –trei ture de ospătar, fiind adus la mese în mod conspirativ, după butada: ” –Stați să vedem dacă mai găsim!?” Unii mai cârcotași au declarat că avea și un damf de doagă…Dar asta a fost doar un fleac pe lângă ce-a urmat. Meniul a fost, aproape integral,  servit rece, peștele tradițional de Dunăre adus consumatorilor fiind…păstrăvul!? Veceul a funcționat cu ”coadă” ca în pasaj la Universitate în zi de miting popular…

Localul nedotat cu instalații de aerisire și nici de încălzire a funcționat prin manipulări manuale ale ușilor, cu sprijinul unei aeroteme care cu greu a reușit să împrăștie fumul gros de țigări. Prima parte a petrecerii a fost salvată de  Eco Grup, o formație ce a asigurat  cu brio partea sonoră și  care a cântat magistral muzică tradițională de petrecere alături de  ever green-uri românești. După ce unii dintre petrecăreți au constatat că podeaua a început să se disloce sub greutatea , a început paranghelia. Deși nu era trecut în programul artistic un manelist picat ca din întâmplare a preluat frâiele petrecerii. Mesenii nu s-au mai putut înțelege între  ei deîndată ce decibelii boxelor  au dat navală peste nervii consumatorilor. Din acel moment petrecerea s-a transformat într-o distracție între interlopi la cort , în care cântăciosul țipa de-i crăpau bojocii , dedicații: De la nașa barosana , de la Nelu către toate domnișoarele din sala asta... Ne-am uitat în jur să le vedem, însă…mucles! Evident banii câștigați de cântăcios nu au fost fiscalizați , născând suspiciunea că  ar fi fost  făcuți ”jumate- jumate” cu organizatorul , și că de fapt cei din local au fost victimele unui scenariu bine pus la punct, ținând cont de antecedentele localului în care, în urmă cu aproape un an, nu se cânta decât acest gen de muzică.

 Solicitat să ne explice exotica apariție, ce probabil a constituiT ”surpriza”  petrecerii,  ea neregăsindu-se în programul anunțat inițial de  organizator, acesta a justificat spunând că lumea a cerut asta…Adicătelea  în timp ce oamenii strigau vrem manele, întâmplător prin zonă trecea, pribeag un manelist adus de gerul de afară tocmai din Capitală. Asta da poveste de adormit copiii! Nu credeți? Bă ești prost? Bă ești nebun?

De precizat că la un moment dat vinul n-a mai fost adus la carafă  ci la …halbe!? Și pentru asta organizatorul a avut o explicație: …Câțiva dintre participanții la petrecere, personaje de prin presa locală, on line, ar fi spart,  în semn de tradiție (cică), la miezul nopții , recipientele în care ar fi trebuit să se aducă vinul. O justificare lamentabilă pe care va trebui s-o probeze,  altfel probabil va avea probleme de imagine tot anul din partea celor lezați.

Ce mai, una peste alta, patronul și-a dat toată silința să-și satisfacă prietenii și pe fanii manelelor din acest orășel, pe banii și pe nervii tuturor participanților…De neînțeles de ce organizatorul  nu a anunțat de la momentul publicării pe site că este vorba despre o petrecere între consumatorii de manele cu vin prost și  meniu rece…Atunci  poate lucrurile ar fi stat altfel…Evident că la rândul său omul are o explicație: ”- Păi ce vreți mâncați-aș pentru 150 de marangoți de jmecher,  vroiați să vă pun la tavă și chelnerii, hă?!

Cu toată stima pe care o port concetățenilor prezenți în acest local joi nopatea, nu pot să nu observ că patronii unor  localuri din Giurgiu (și nu numai), se adresează în ultima vreme tot mai des celor care iau bacalaureatul după a cincea încercare,  crezându-ne pe toți  niște imbecili care vin la astfel de petreceri pentru că n-au ce să bage acasă în maț, ca să le bea poșirca și să plece acasă umiliți și cu banii luați. Vom trăi și vom vedea cine va avea de pierdut de pe urma acestei cacealmale de săptămâna viitoare…!

Un martor ocular (nu oculist!)

1 COMENTARIU