Peștele PUBELĂ, de lângă Canalul Cama, a fost lăsat în uitare, agresat de ciulini

0
473

Bietului pește „Manole” , de lângă Canalul Cama, din Municipiul Giurgiu,  se pare că i s-a aplecat de la atâtea deșeuri…!

La sfârșitul lui iunie 2019, peștele-pubelă amplasat pe malul Canalului Cama a primit prima doză de „hrană”: peste 700 de kilograme de deșeuri, mare parte dintre ele pet-uri. De altfel, acesta a și fost scopul pentru care „Manole” a fost amplasat în acea zonă: deșeurile reciclabile să își găsească un loc în care să fie strânse, pentru ca, mai apoi, să fie ridicate de operatorul de salubritate din municipiu.

Amplasat cu sprijinul Primăriei Giurgiu, în cadrul acțiunii inițiate de Asociația „Prietenii de lângă tine”, acțiune denumită „Cu apele curate”, Manole și-a intrat, rapid, în rol.

O bucată de vreme, mașinile operatorului de salubritate au mai trecut pe la el și i-au mai ușurat „stomacul” de sacii de deșeuri (unele chiar menajere, aduse acolo de locuitori ai municipiului care au crezut că rolul „peștelui” este să „înghită” orice mizerie).

Dar, dacă e să ne luăm după imaginile surprinse joi, 29 iulie, la orele 9,00, acest lucru nu s-a mai întâmplat de ceva vreme.

Și „Manole”, ca și alte investiții, a intrat oare  în uitare? Probabil,  cantitatea de „hrană” a peștelui a devenit tot mai mare, „stomacul” lui tot mai neîncăpător, astfel că bietului pește i s-a făcut rău! Adică, i s-a „aplecat” și a vărsat pe lângă el surplusul de deșeuri, care, sincer, nu știm când vor fi strânse și duse acolo unde le este, de fapt, locul: în centrele de reciclare, la fabricile de profil sau măcar la groapa de gunoi!

(Jurnal)