646x404

Joi  12 noiembrie, în jurul orei 07.50,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra unui autocar marca Mercedes condus de cetăţeanul turc Ilker C., însoţit de cetăţeanul român  Cezar P., în vârstă de 38 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului, 465 articole de încălţăminte şi 219 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

La cercetări, s-a constatat că bunurile aparţin cetăţeanului turc şi cetăţeanului român.

Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile în valoare totală de 136.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar bărbaţilor li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

În aceeași zi, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit, în baza unei informaţii, asupra  unei autoutilitare marca Volkswagen, condusă de cetăţeanul bulgar Giorgiev G., însoţit de un alt conațional, Bozhidarov V.

Şoferul a prezentat pentru control, pe lângă documentele de identitate, certificatul de înmatriculare, şi documentele de provenienţă a mărfii transportate. Existând suspiciuni cu privire la forma şi conţinutul avizului de însoţire a mărfii prezentat, persoanele în cauză au fost conduse pentru cercetări la sediul  I.T.P.F Giurgiu. La controlul efectuat asupra autoutilitarei, a fost descoperită cantitatea de 6.070 articole de îmbrăcăminte şi 2.566 obiecte decorative.

În urma verificărilor efectuate asupra avizului de însoţire a mărfii, a rezultat ca acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi conţinut, fiind susceptibil a fi fals. Bunurile in valoare de 30.000 lei au fost ridicate in vederea confiscării, urmând a fi introduse în Camera de Corpuri Delicte din cadrul S.T.P.F Giurgiu. În prezent se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de uz de fals.

(Jurnal)