Peste 8.000 mp de vegetație uscată stinsă de pompierii giurgiuveni în ultimele 24 de ore

0
187

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au intervenit pentru:

acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 12 situații

– prelevarea a două miligrame de mercur, rezultate în urma spargerii accidentale a unui termometru medicinal, într-o gospodărie din localitatea Bila

– stingerea a două incendii, în localitățile Greaca și Roata de Jos.

  • Greaca – au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, precum și viță de vie neîntreținută, pe o suprafață de circa 5.000 mp. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere.

  • Roata de Jos au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o sondă petrolieră aflată în apropierea focarelor. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu trei autospeciale de stingere. De asemenea, la locul evenimentului s-au deplasat și trei autospeciale din cadrul unui serviciu privat pentru siuații de urgență”, informează Biroul de Relații Publice al ISU Giurgiu.

(Jurnal)