Peste 500 de articole vestimentare, de parfumerie și încălțăminte sport, descoperite într-un autocar, la P.T.F Giurgiu

0
319

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare, de parfumerie și încălțăminte sport, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 03.11.2022, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar care efectua transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala de bagaje, 344 de articole vestimentare, 160 de parfumuri și 15 perechi încălțăminte sport, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 70 de ani. Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de 145.750 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet”, informează Compartimentul Purtătorului de Cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)