boboteaza-giurgiuConform informațiilor furnizate de către Arhim. Teodor ȘERBAN – vicar administrativ al Episcopiei Giurgiului , în ziua de prăznuire a Botezului Domnului, (6 ianuarie), la Catedrala Episcopală din municipiu, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, începând cu ora 9.30.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, alături de soborul de preoți slujitori ai Catedralei,  va oficia Slujba Aghiasmei celei Mari în spatiul special amenajat din fața Catedralei din Giurgiu din centrul municipiului.

După Sfințirea Aghiasmei, în jurul orei 12.30, PS Ambrozie, împreună cu ceilalți preoți  din oraș vor porni într-o procesiune către Canalul Sf. Gheorghe  unde va fi oficiată o slujbă de binecuvântare a apelor Dunării, potrivit tradiției deja împământenite la Giurgiu. 

Totodată, Arhim. Teodor ȘERBAN – vicar administrativ al Episcopiei ne face cunoscut că în ajunul Bobotezei ( 5 ianuarie), tot la Catedrala Giurgiu se va sfinți Aghiasma Mare care va fi îmbuteliată în sticlele pregătite anume pentru a fi împărțite credincioșilor – aproximativ 3.000 l. Totodată, pentru praznicul Bobotezei au fost pregătite un număr 11 butoaie cu capacitate totală de 2500 l.

În ziua prăznuirii Sf. Ioan Botezătorul, în data de  7 ianuarie, la Catedrala Episcopală, precum și în toate bisericile din județ și municipiu vor fi oficiate sfinte slujbe în cinstea Înaintemergătorului și Botezătorului Ioan, slujbe la care sunt așteptați un număr mare de credincioși.

(Jurnal)