Jurnal Giurgiuvean

Peste 400 de cazuri de viroze respiratorii, înregistrate în județul Giurgiu, în mai puțin de o săptămână! Cei mai afectați sunt copiii!

 

Potrivit monitorizării cazurilor de gripă, viroze respiratorii și pneumonii, realizată de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu în perioada 02.01.2023 – 06.01.2023, la nivelul județului Giurgiu au fost înregistrate:

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână infecțiile respiratorii severe acute au crescut de 6 ori, iar principala cauză este dată de virusul sincițial respirator, care provoacă bronșolite în cazul sugarilor.

Ce sfătuiesc medicii

Medicii amintesc  câteva  sfaturi simple, dar utile pe care oricine ar trebui să le urmeze pentru a se feri de gripă şi viroze.

În primul rând spălatul mâinilor cu apă şi săpun, evitatul zonelor aglomerate, evitarea  contactului cu o persoană care are o simptomatologie respiratorie acută şi despre care nu ştim dacă are Covid, gripă sau viroză…

 Nici masca nu este de neglijat  atunci când copiii intră în colectivitate, iar pentru adulți, ea ar fi indicată, măcar în această perioadă a vârfului de îmbolnăviri, atunci când aceștia  pătrund  în spații aglomerate.

(Jurnal)

 

 

Exit mobile version