12006089_10203507886296919_1891219478463924597_n Luni, 14 septembrie, a sunat clopoțelul de început de an școlar pentru mai bine de 37.000 de elevi și preșcolari giurgiuveni, din cele 200 de unități de învățământ  ale județului.

În acest sens, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Giurgiu ne-au declarat că toate grădinițele, școlile și liceele din județ au fost pregătite sub toate aspectele să își primească elevii, înclusiv în ceea ce privește situația manualelor școlare. Astfel, spre deosebire de anul trecut, când elevilor de clasa a-I-a și a-II-a acestea le-au lipsit de pe bănci, anul acesta manualele au fost asigurate pentru toate clasele.

            Referitor la gradul de ocupare al catedrelor, la nivelul județului Giurgiu, ni s-a comunicat că 99% din posturi au fost ocupate, restul de 1% urmând a se rezolva cât mai curând.

Ca în fiecare an, la Liceul-emblemă al municipiului Giurgiu – Colegiul Național ”Ion Maiorescu” – a fost organizată o festivitate de deschidere a noului an școlar 2015-2016, la care au participat, pe lângă cadre didactice ale instituției, elevi și părinți, și câteva personalități locale, printre care: primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu; viceprimarul Alexandru Vladu, inspectorul școlar general, prof. Gigi Oprișan; prefecta județului, Nina Crișu, însoțită de subprefectul Laurențiu Țintea, președintele organizației municipale a PNL Giurgiu, deputatul Florian Nicolae, dar și distinsul prof. Ion Dincă, fostul director al unității de învățământ.

            Fiecare dintre aceștia a dorit, în cadrul discursului susținut cu această ocazie, să le ureze elevilor mult succes, multă sănătate și multă putere de studiu în noul an școlar. De asemenea, deschiderea oficială a noului an școlar la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” a fost binecuvântată prin slujba susținută în debutul ceremoniei de un sobor de preoți.

(Teodora Nicolau)

 

3 COMENTARII

  1. Daca eram printre parinti, ii huiduiam pe „distinsii” politicieni si le ceream sa dispara imediat din curtea scolii. S-au dus acolo ca sa ce? Sa dea impresia ca le pasa? Asta se vede din fapte si va spun eu sigur ca li se rupe. Ati vazut cum au reabilitat liceul Majorescu? Bataie de joc! Si masonul ala indracit de „Floricel” ce vrea? Ne crede prosti? crede ca noi nu stim cu ce salarii de mizerie isi plateste oamenii si cat de dispretuitor este? Noi suntem crestini-ortodocsi si nu avem nevoie de jeguri masonice care sa-si faca campanie electorala folosindu-se de bietii copii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.