credt-card-620x330Taxele şi impozitele vor putea fi plătite cu cardul peste trei luni după ce Ministerul Finanţelor Publice a semnat acordul de licenţiere a Trezoreriei Statului pentru plăţi electronice cu carduri MasterCard şi Maestro. 

Conform acestui acord , toți contribuabilii,  respectiv cei giurgiuveni, își vor putea plăti online toate tipurile de impozite şi taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi la cele administrate de alte instituţii publice. Şi asta fără comisioane.

În urma evaluării de către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), acesta a fost acceptat în vederea finanţării. Proiectul va dezvolta o componentă dedicată plăţii cu cardul, prin intermediul căreia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite şi taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi la cele administrate de alte instituţii publice. Contribuabilii nu vor plăti comisioane la tranzacţii.

MasterCard va realiza implementarea tehnică, care va dura maxim trei luni. „Licenţierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plăţi cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezintă o premieră mondială şi suntem mândri că astfel ne alăturăm autorităţilor în demersurile lor de creştere a gradului de fisca­lizare a economiei, cu ajutorul mijloacelor de plată electro­nice“, a afirmat Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România.  

Implementarea acestui sistem de plată online se va face cu fonduri europene. În prezent, contribuabilii îşi pot achita taxele si impozitele in numerar la casierii, prin virament bancar sau mandat postal.

(Jurnal)