Peste 3.000 de parfumuri care prezentau suspiciuni de contrafacere, descoperite în P.T.F. Calafat si P.T.F. Giurgiu

0
757
   În ultimele 24 de ore, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au oprit două microbuze, ambele înmatriculate în Ungaria, circulând pe ruta Bulgaria-Cehia, transportând produse de parfumerie, conform documentelor prezentate.
      Tot ieri, în jurul orei 10:40, și polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pe sensul de intrare în țară o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria ce transporta mai multe mărfuri în regim de curierat, din Sofia pentru București.
      În cele trei situații, polițiştii au descoperit în compartimentele marfă ale mijloacelor de transport, mai mulți paleți care conțineau, în total, 3.050 de bunuri constând în  articole de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni maghiari și bulgari, în vârstă de 44, 49 respectiv 34 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.
      Parfumurile, în valoare totală estimată de 1.200.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În prezent, față de persoanele mai sus-menționate se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.