Peste 21.000 de persoane au ieșit din țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în ultimele 24 de ore

0
167

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară aproximativ 1.000 de camioane, 5.000de autoturisme și 19.300 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 900 de camioane, 5.500 de autoturisme și 21.200 de  persoane.

„Traficul prin PTF Giurgiu la turisme și la camioanese desfăşoară pe câte 5 artere de circulație, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară.

La momentul actual, la turisme, media timpului de așteptare înregistratăeste apropiată de valorile normale iar la camioane, aceasta este mai crescută pe sensul de ieșire din țară.

Creșterea timpilorde așteptare este determinată de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Recomandăm pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional.

Totodată, recomandăm utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, precizează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)