IMG_1630
Peste 200 de  autovehicule au fost oprite în trafic și controlate de polițiștii giurgiuveni într-o singură zi, fiind constatate 3 infracțiuni rutiere și aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale.      

     Cu o săptămână în urmă scriam în publicația Jurnal giurgiuvean un material despre prețurile exagerate ale transportatorilor giurgiuveni pe rutele lungi, în raport cu cele practicate de transportatorii din județele  limitrofe, cât și despre condițiile de confort și de siguranță oferite de aceștia …Iată că  Sâmbătă 12 martie,  peste 70 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu – structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, acțiuni speciale și poliție rurală, împreună cu reprezentanți ai Direcției Rutiere din IGPR, ai Inspectoratului General pentru Imigrări cât și 3 conductori câini din cadrul Centrului chinologic Sibiu, au organizat și desfășurat în județul Giurgiu o acțiune punctuală pe Drumul Național 5 Giurgiu-București, în zona comunei Daia, pentru verificarea modului de respectare a cadrului legal în domeniul transportului de persoane și mărfuri.      

Astfel,  la nivelul județului Giurgiu, într-o singură zi , au fost constatate 3 infracțiuni rutiere și aplicate 77 sancțiuni contravenționale (!) în valoare de peste 34.500 lei.  Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

      Din dispoziția șefului Poliției Române acțiunile s-au desfășurat la nivel național, în județele limitrofe cu state non-UE sau la frontiera de sud a României, aproximativ 500 de polițiști acționând suplimentar în peste 100 de filtre.

(Jurnal)